Bacău: S-a dat startul Săptămânii Mobilității Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: S-a dat startul Săptămânii Mobilității Europene
Bacău: S-a dat startul Săptămânii Mobilității Europene

Campania are ca scop îmbunătățirea vieții băcăuanilor prin modificarea mobilității și trasportului urban apelând la mijloace și metode alternative de deplasare.

Zilele acestea tările Europei sărbătoresc cea de a VIII-a ediție a ”Săptămânii Mobilității Europene”. Campania, ce are ca scop reducerea emisiilor de gaze de eșapament, a zgomotolui și a congestiilor din trafic, se vrea a fi un stimulent pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Proiectul propune modificarea mobilității și transportului urban prin apelarea la mijloace și metode alternative de deplasare, precum bicicleta și mersul pe jos. La nivel local, sub genericul ”Îmbunătățește climatul din orașul tău!” pentru susținerea unui mediu curat și sănătos, primăriile a patru orașe din județ, respectiv Bacău, Moinești, Buhuși și Dărmănești alături de Inspectoratele de Poliție și Inspectoratul Județean Școlar au demarat o serie de acțiuni cu rol educativ.

Mâine, 22 septembrie, pe principalele străzi ale orașelor deja menționate, sub deviza ”În oraș fără mașină”,  se va întrerupe circulația iar elevii școlilor sunt invitați să desfășoare concursuri și jocuri în aer liber.

În Bacău, de la ora 11.00, Megan Hopper voluntarul Peace Corps Romania va lua parte la o serie de activități instructiv-educative pe aleele principale din Parcul Cancicov alături de 25 de elevi din școlile din municipiu.

 Activitățile se vor desfășura conform programului prestabilit de către Agenția pentru Protecția Mediului Bacău. Astfel, între orele 10.00 și 12.00 vor avea loc întreceri sportive cu rolele, după care între orele 12.00 și 14.00 se vor desfășura concursuri de desene pe asfalt, vernisarea unor expoziții pe tema mobilității, dezbateri pe tema trasportului durabil și alte jocuri instructive.

Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome. ”Campania oferă încăodată ocazia autorităţilor publice să adopte strategii şi măsuri pentru implementarea unui sistem de transport durabil, iar pentru cetăţeni prilejul de a avea un comportament mai responsabil în trafic, prevenind poluarea mediului în care trăim şi îmbunătăţind astfel calitatea vieţii locuitorilor din mediul urban”, ne-a declarat  Paul Toderica, directorul APM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite