Bacău: Mizeria de pe Măgura, curăţată de voluntari străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Mizeria de pe Măgura, curăţată de voluntari străini
Bacău: Mizeria de pe Măgura, curăţată de voluntari străini

60 de tineri din toată ţara le predau băcăuanilor o lecţie de civilizaţie

Acţiunea face parte din campania „Oraşul tău e CASA TA“ şi se va derula pe parcursul a trei zile.

60 de studenţi voluntari de la mai multe centre universitare din ţară, Membrii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR),  participă, timp de trei zile, la o amplă acţiune de ecologizare.


Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi, tinerii au început de ieri să adune deşeurile lăsate de băcăuani pe Dealul Măgura, situat la 20 de kilometri de oraş. Acţiunea studenţilor face parte din campania intitulată „Oraşul tău e CASA TA“.

Noi ne-am pregătit cu 1.000 de saci, dar nu cred că ne vor ajunge. La Petroşani am strâns 800 de saci cu deşeuri în cinci zile. Aici am adunat deja 50 de saci în doar jumătate de oră. Este mult mai multă mizerie decât ne-am aşteptat. Cred că la final vom încărca 2.000 de saci“, a declarat Vlad Nuţu, coordonatorul proiectului.


Căzi de baie pe vârful dealului


Peturile şi hârtiile formează „grosul“ deşeurilor, majoritatea aruncate de petrecăreţii băcăuani care ies în weekend pe Dealul Măgura.


Am mai găsit cauciucuri, componente de maşini, căzi de baie şi chiuvete. La aşa ceva nu mă aşteptam. Lumea vine aici pentru a face grătar, aşa că nu înţeleg de ce şi-au luat şi chiuveta cu ei sau cada“, a spus George Lozincă, unul dintre studenţii participanţi. Campania de ecologizare va continua până duminică în zona lacului Bereşti.

Tinerii, aduşi de Garda de Mediu


Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bacău cred că acţiunea studenţilor era absolut necesară pentru băcăuani. După ce au încercat să-i disciplineze pe cetăţeni printr-o serie de controale desfăşurate în zona Dealului Măgura, reprezentanţii instituţiei au apelat în final şi la ajutorul studenţilor. „Noi i-am solicitat pe studenţi după ce am aflat de o campanie a lor de la Petroşani“, a declarat Ionel Floroiu, director coordonator al Gărzii de Mediu Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite