Bacău: Mister total în jurul milionarului de la Loto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Agăş speră ca norocosul care a dat lovitura duminică să investească în comună

Câştigătorul celui mai mare premiu din istoria Noroc rămâne, deocamdată, anonim, chiar şi după ce şi-a încasat banii.

Aproape un milion de euro este premiul obţinut de un băcăuan de peste 50 de ani, din comuna Agăş. Nastasia Mocanu, şefa agenţiei Loto din oraşul Comăneşti, acolo unde s-a jucat biletul câştigător, ne-a spus că a primit un telefon de la o femeie care s-a recomandat a fi din comuna Agăş şi care s-a interesat ce trebuie să facă pentru a ridica premiul.

Femeia, cel mai probabil soţia câştigătorului, a spus că nu doreşte să-i fie făcută publică identitatea. Potrivit comunicatului de pe site-ul Loteriei Române, câştigătorul, care şi-a ridicat ieri banii, este „un om echilibrat, simplu, cu o familie numeroasă“.

Primarul din Agăş, la un pas de potul cel mare 

Miercuri, la puţin timp după aflarea veştii, primarul şi locuitorii din Agăş erau încântaţi că au devenit consăteni cu un milionar în euro.

Doru Merluşcă, primarul, este şi el jucător la Loto. În urmă cu patru ani, a fost la un pas de a da lovitura, dar a câştigat doar cinci milioane de lei vechi, un singur număr despărţindu-l de premiul cel mare. Acum îşi pune speranţele în consăteanul său pentru a ajuta la dezvoltarea agroturismului în comună.

„Nu ştiam că-i de-al nostru, dar poate o fi cineva cunoscut. Sper să rămână cu picioarele pe pământ şi să investească aici, în agroturism, nu să plece cu banii, pentru că suntem o comunitate cu destule probleme“, ne-a spus Doru Merluşcă.

Localnicii aşteaptă acte caritabile

Gândul că trăiesc în aceeaşi comună cu un milionar i-a entuziasmat pe localnici. „Sunt tare mulţi bani. Poate face şi vreo binefacere, să mai ajute şi alţi oameni săraci“, spune Mărioara Zafiu, o femeie de 58 de ani.

„I-a pus Dumnezeu mâna-n cap. Poate s-o gândi să facă ceva în comună, nu să ţină banii la saltea“, o completează Violeta Toncu, de 61 ani. Un alt localnic a câştigat recent la extragerea Noroc, însă o sumă mult mai mică: doar 300 de lei. „Dacă aş fi câştigat eu atâtea milioane, la un singur lucru m-aş fi gândit mai întâi: să-mi aduc băiatul acasă, că e plecat la muncă în Anglia“, ne-a spus oftând Gheorghe Diaconu, de 54 de ani.

Simona Atomei, operatorul agenţiei Loto din Agăş, spune că a avut şi ea bilete norocoase, dar nu de miliarde. Cel mai important câştig a fost unul de 16 milioane de lei vechi, în urmă cu câţiva ani. „Nu ştiu cine este câştigătorul de acum, dar e un mare norocos, oricum. La noi nu s-au câştigat sume foarte mari“, a precizat aceasta.

Agenţie şi oraş cu noroc

Agenţia din Comăneşti pare să „ţină“ cu localnicii. Potrivit Nastasiei Mocanu, şefa agenţiei, nu trece lună fără un bilet câştigător. În urmă cu opt ani, aici s-a obţinut un premiu de 300 de milioane de lei vechi plus o Dacia 1310. Norocosul: cel care avea să devină câţiva ani mai târziu primarul oraşului. Ultimele zile au fost de bun augur pentru localnici. O femeie a câştigat 100.000 de lei, iar alţi doi comăneşteni câte 50.000 de lei la un concurs de bingo televizat. La începutul lunii octombrie, o localnică a câştigat o maşină, la un alt concurs.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite