Ministrul Justiției, într-o vizită fulger la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a participat, aseară, la o întâlnire de lucru cu judecătorii băcăuani. Acesta i-a asigurat pe magistrații din județ că lucrurile vor merge mai bine în justiție și că din a doua parte a anului vor veni mai mulți bani de la buget.

"Și la Bacău, ca și în alte județe, există problema resurselor umane. Le-am explicat colegilor că avem în vedere rezolvarea acestei chestiuni începând cu a doua jumătatea a anului, în măsura în care vom obține fondurile necesare de la Ministerul de Finanțe", a declarat Predoiu la ieșirea de la discuții.

Magistrații din județ s-au mai plâns și de activitatea experților. "Avem o problemă la nivel de sistem cu expertizele, mai ales cele topografice, iar la Bacău am aflat că sunt probleme și cu cele tehnice. Va trebui să reorganizăm acest domeniu care consumă mulți bani și timp", a mai spus ministrul Justiției.

Acesta a recunoscut că vizitele sale au și o semnificație strategică și anume de a construi o relație de încredere cu magistrații. "Avem nevoie să ne sprijinim reciproc. Ministerul are mai multe proiecte în lucru, însă cel mai important este proiectul de lege privind implementare codurilor", a precizat Cătălin Predoiu.

De la întâlnirea cu judecătorii ministrul a mers într-o vizită fulger și la Penitenciarul Bacău, însoțit de directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, chestor Ioan Băla.

Aici ministrul a afirmat în premieră că unitatea de detenție din Bacău, acum una de maximă siguranță, se va transforma într-o închisoare de femei și tineri.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite