Bacău: Elevii olimpici au fost recompensați de Ministerul Educației

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii băcăuani au obținut premii la olimpiadele regionale și internaționale de matematică, limbă română și științe pentru juniori. De asemenea, au fost premiați și profesorii care i-au pregătit.

În urmă cu două zile, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București, reprezentanții Ministerului Educației au premiat trei elevi băcăuani care au obținut anul acesta medalii la olimpiadele internaţionale sau regionale de matematică,  limbă română şi ştiinţe pentru juniori. 

De asemenea, au fost recompensați și profesorii care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii. Mai exact, este vorba despre Bianca Maria Marin de la Colegiul Sportiv “Nadia Comăneci” din Oneşti care a obținut premiul I la Olimpiada internaţională de limbă, literatură şi cultură românească, profesor Mărioara Nemeş; Tudor Gabriel Pădurariu de la Colegiul ”Grigore Moisil” din Oneşti, care a luat bronz la Olimpiada internaţională de matematică şi argint la Balcaniada de matematică- seniori, profesor: Gheorghe Sorta și Ioana Mădălina Pleşca, Colegiul “Gheorghe Vrănceanu” din Bacău, care a obținut bronz la Olimpiada internaţională de ştiinţe pentru juniori îndrumată de profesorii Nicu Vasile Harasemciuc, Angelica Condruc și Doina Chelariu.

 ”Pentru că a obținut premiul întâi Bianca Marin a fost premiată cu 8.200 de lei, iar pentru premiul trei obținut de Tudor Pădurariu și Ioana Pleșca s-au acordat 4.990 de lei. Pentru medalia de argint la balcaniadă Tudor Pădurariu a primit 3.200 de lei”, ne-a explicat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județan Școlar Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite