Mii de săraci din județul Bacău, tăiați de la ajutorul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine nu muncește nu primește bani de la stat. Asta și-a spus edilul din comuna Dealu Morii care i-a tăiat de la ajutorul social pe toți beneficiarii. Oamenii au refuzat să muncească în folosul comunității, așa cum cere legea, și astfel au rămas fără bani.

 „Avem peste 40 de dosare în plată, dar pentru că n-au venit la muncă le-am suspendat pe toate. Acum, pe perioada verii ei preferă să meargă la câmp cu ziua la ceilalți săteni. Primesc 50 de lei pezi, cu mâncare și băutură, iar de la stat iau puțin peste 150 de lei. Dacă vin să munească îi repunem în plată", a spus Ionel Munteanu, viceprimarul comunei Dealu Morii. Fără bani rămân în această lună și alți 4.000 de beneficiari din județ.

Agenția Județeană de Prestații Sociale (AJPS)Bacău își face calculele pentru plata ajutorului social fără ei, după ce unii primari n-au mai vrut să avizeze plata acestora. „La venitul minim garantat avem 11.200 de solicitanți, dar acum în plată nu sunt decât 7.125 care îndeplinesc condițiile. Primarii au înțeles și ei că acești bani nu se mai dau ca până acum și că trebuie să justifice fiecare leuț. În august vom vira sume doar către cei care au toate documentele în ordine", spune Gheorghe Apostu, directorul AJPS Bacău.

Și edilul din comuna Valea Seacă a suspendat plata a 135 de ajutoare pentru că beneficiarii nu au depus toate documentele la dosar, iar funcționarii din Primăria Ungureni n-au transmis nicio situație, prin urmare nici săracii de aici nu vor primi bani.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite