Bacau: Mii de băcăuani aşteaptă de ani o locuinţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Mii de băcăuani aşteaptă de ani o locuinţă socială
Bacau: Mii de băcăuani aşteaptă de ani o locuinţă socială

Edilii oraşului susţin că abia în 2010 vor da în folosinţă următoarele apartamente şi garsoniere noi.

Peste 3.000 de băcăuani sunt pe lista de aşteptare a Primăriei pentru o locuinţă socială sau ANL. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că în următorii doi ani vor fi date în folosinţă numai 125 de case noi. O familie care depune astăzi o cerere pentru casă şi îndeplineşte toate criteriile poate spera că va primi aprobare peste un an sau doi.

Primăria procesează dosarele, dă aprobări, repartiţii, însă nu are decât cel mult 100 de locuinţe în fiecare an. „Avem deja 2.818 cereri aprobate sau în curs de aprobare. Dintre acestea, 2.657 sunt pentru locuinţe ANL, iar restul pentru case sociale. În perioada 2004 – 2009 s-au repartizat 631 de locuinţe”, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

130 de cereri depuse în ultimele trei luni

Alte 125 de garsoniere şi apartamente sunt în curs de execuţie şi îi vor primi pe noii chiriaşi până la sfârşitul lui 2010. „Ar trebui să îmi depun dosarul în aceste zile, dar am cunoscuţi cu familie şi serviciu care aşteaptă de câţiva ani să fie pe lista de repartiţii şi nu ştiu cât mai au de aşteptat. O să ne încercăm şi noi norocul”, ne-a spus Dan Popa, tânăr căsătorit. În ciuda certitudinii că aşteptarea va fi una prelungită, pentru multe familii Primăria rămâne singura speranţă, în condiţiile în care creditele bancare sunt aproape inaccesibile. Peste 130 de cereri de locuinţe au fost depuse în ultimele trei luni şi aşteaptă să fie aprobate de edili. Solicitanţii vor avea de aşteptat chiar şi trei ani până să poată spera că s-ar putea muta într-o  locuinţă nouă.

Acte necesare la dosar

Cei care doresc să primească o casă de la stat trebuie să depună la Primărie o cerere tip, însoţită de o declaraţie notarială precum că nu au avut locuinţă. Mai sunt necesare adeverinţele de salariat ale soţilor, copii după contractul şi schiţa locuinţei în care stau în prezent, actele de identitate, certificatul de căsătorie şi ultimul act de studii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite