Bacău: Microbuze școlare pentru elevii navetiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Elevii băcăuani din mediul rural au alte microbuze noi
Bacău: Elevii băcăuani din mediul rural au alte microbuze noi

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bacău a primit zilele acestea încă șase microbuze școlare noi pentru transportul elevilor navetiști.

Autoturismele au fost distribuite în comunele unde s-au închis multe unități de învățământ sau unde nu exista niciun mijloc de transport, respectiv Poduri, Huruiești, Dofteana, Ardeoani, Târgu Ocna sau Parava. "La noi s-au închis în această vară șase școli. Avem peste 80 de elevi care au făcut până acum naveta pe jos sau cu căruța. Au mers câte 4 - 5 kilometri prin frig și ger. Am primit un microbuz, nu este suficient dar o să încercăm să ne descurcăm", ne-a declarat Ioan Dobrovăț, primarul comunei Poduri.

Microbuze mai multe pentru noi navetiști

Și în comuna Dofteana a mai ajuns un microbuz, pe lângă cel existent. "Aveam nevoie de încă o mașină pentru că sunt copii, unii chiar și de grădiniță, care trebuie să parcurgă 5 kilometri pentru a ajunge la cursuri. Cu microbuzul pe care-l aveam făceam în fiecare dimineață patru curse", a spus Ioan Bujor, edilul comunei.

Mașinile urmează să fie înscrise în circulație și să intre pe traseu imediat după sărbători. "Banii pentru aceste proceduri au fost deja virați de Minister în conturile centrelor bugetare. Ne-ar mai trebui încă 20 de mașini pentru a acoperi tot necesarul și a pune în practică planurile pe anul viitor", ne-a declarat Florin Lazăr, inspector școlar general IȘJ Bacău. Șeful din învățământ vrea să desființeze la vară toate clasele primare unde se predă simultan iar elevii să învețe la școlile centrale. Măsura vine după ce anul trecut 62 de unități au fost desființate.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite