Bacau: Medicamentele, înlocuite cu plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Medicamentele, înlocuite cu plante
Bacau: Medicamentele, înlocuite cu plante

Pe lângă proprietăţile curative, plantele din ceaiuri şi tincturi sunt mult mai ieftine decât pastilele.

Tot mai mulţi băcăuani înlocuiesc medicamentele tradiţionale cu ceaiurile şi tincturile provenite din plante. Ei apelează la această alternativă deoarece ierburile provenite de pe culturile ecologice sunt foarte ieftine şi efectul lor curativ este recunoscut de medicii de specialitate. „Ceaiurile sunt foarte bune pentru calmarea diverselor afecţiuni. Sunt recomandate în special pentru stomac şi ficat, iar dacă provin din ierburi crescute pe culturi ecologice, efectul este garantat“, ne-a spus Crina Mihăescu, medic de familie.

Plante crescute după normele europene

Majoritatea băcăuanilor care frecventează plafarele din oraş sunt trecuţi de vârsta a doua. „Cei mai mulţi clienţi sunt bătrânii, care nu au bani de medicamente scumpe. Ei cumpără cu încredere ceaiuri, dar şi uleiuri aromate pe baza de plante“, a declarat Alina Muscalu, vânzătoare la un magazin naturist din oraş. Şi tinerii caută ceaiurile fie pentru că vor să slăbească, fie pentru a-şi trata alte probleme medicale. „Ceaiurile se beau din moşi-strămoşi. Pe vremea lor, nu existau medicamentele care sunt acum în farmacii. De aceea am încredere în astfel de produse“, a spus Maria Iftimie, studentă. Cei care se ocupă de creşterea plantelor medicinale, le îngrijesc cu multă atenţie. Plantele corespund întru totul standardelor Uniunii Europene şi sunt cultivate pe zeci de metri pătraţi.

„Avem laboratoare speciale de uscare a plantelor. Ne ocupăm foarte atent de ele şi avem grijă ca în cutii amestecul de plante să fie în cantitatea perfectă. Lucrăm profesionist pentru că oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de plantele medicinale“, ne-a explicat Iulia Barbu, cercetător în domeniul fitoterapiei. Cel mai adesea, proprietarii de culturi ecologice plantează rostopască, roiniţă, afin, ciuboţica cucului, păducel, merişor, cruşin, urzică, talpa gâştei, mentă sau sunătoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite