Medic băcăuan cercetat penal vrea să fie şef din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Ghimiş, fostul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, s-a înscris la concursul pentru obţinerea funcţiei pe care a pierdut-o la începutul acestui an.

El este cercetat de Parchet pentru că l-a lăsat pe agresorul unei tinere incendiate să stea în spital deghizat în poliţist ziua şi în pacient noaptea.
„Suntem deocamdată în faza de cercetare. Încă nu s-a decis trimiterea sa în judecată“, a declarat Felix Bănilă, prim-procuror. Şi Colegiul Medicilor a început două anchete împotriva medicului Iulian Ghimiş. El este anchetat de superiorii săi deoarece a refuzat să se prezinte la spital în luna ianuarie ca să opereze un tânăr cu braţul amputat de tren. Totodată, Ghimiş este acuzat că nu a îngrijit-o corespunzător pe o femeie care a decedat după ce i-a explodat în faţă o butelie.

Nici Colegiul Medicilor nu a terminat anchetele. Astfel, Iulian Ghimiş s-a putut înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef.
„Una dintre condiţiile de participare la concurs este să nu aibă o condamnare definitivă. El nu are aşa ceva“, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. Doctorul a refuzat să facă vreun comentariu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite