Bacău: Maşinile parcate ilegal vor fi blocate şi în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Maşinile parcate ilegal vor fi blocate şi în weekend
Bacău: Maşinile parcate ilegal vor fi blocate şi în weekend

Până ieri, şoferii indisciplinaţi erau „vânaţi“ doar de luni până vineri 

Edilii au introdus de astăzi noi reguli de blocare a roţilor. Şoferii cred că regulamentul trebuia pus în practică numai după ce s-ar fi amenajat mai multe locuri de parcare.

Şoferii care-şi parchează maşina în locuri nepermise au, începând de astăzi, un nou regulament de care vor trebui să ţină cont. Consilierii locali băcăuani au decis să modifice vechile norme privind blocarea, ridicarea şi transportul autoturismelor parcate neregulamentar pe drumurile publice din municipiul Bacău.

Astfel, dacă până ieri şoferii erau obligaţi să plătească taxa de blocare şi deblocare a roţilor la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite, începând de astăzi ei vor putea face acest lucru şi în momentul în care are loc blocarea roţilor.

„Am avut multe solicitări de la şoferi pentru a introduce această facilitate. Sunt persoane care nu se pot deplasa la ghişee sau au domiciliul în alte localităţi“, a precizat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Modificarea regulamentului are însă şi părţi mai puţin agreate de şoferi. De departe, cea mai controversată pare a fi decizia de a se modifica intervalul orar în care are loc blocarea roţilor. Acest lucru se făcea doar de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, dar începând de astăzi roţile maşinilor parcate neregulamentar vor fi blocate în orice zi a săptămânii şi la orice oră.

Şoferii acuză lipsa parcărilor
Băcăuanii nu au primit vestea cu bucurie şi cred că edilii încearcă să-i disciplineze fără să le ofere alternative care să-i determine să facă acest lucru. „Eu înţeleg că nu este corect să parcăm în locuri nepermise. Nu înţeleg însă de ce Primăria nu ne oferă locuri de parcare suficiente. Toată lumea cere corectitudine, dar nu oferă nimic în schimb“, ne-a spus revoltat Gabriel Robu, un şofer băcăuan.

Poliţiştii Primăriei vor bloca roţile
În ciuda nemulţumirii şoferilor băcăuani, consilierii locali sunt fermi în hotărârea lor. Pentru a pune în aplicare această măsură, edilii au stabilit şi cine se ocupă de blocarea şi deblocarea maşinilor parcate neregulamentar. „Doar personalul împuternicit al Poliţiei Primăriei Municipiului Bacău va putea bloca şi debloca roţile. Secţia Parc Auto şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primărie nu va mai avea atribuţii pe această linie. Am eliminat astfel dificultăţile de corelare dintre cele două compartimente“, a mai spus primarul Romeo Stavarache. 

Amenzile au rămas neschimbate
Dacă regulamentul a devenit unul mult mai restrictiv, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre valoarea amenzilor. Consilierii locali au luat decizia ca valorile acestora să rămână la nivelul celor stabilite în anul 2006. Astfel, orice şofer care va avea ghinionul să i se blocheze roţile maşinii pentru că a parcat într-un loc nepermis va fi nevoit să scoată din buzunar 100 de lei. Şoferii care vor îndrăzni să distrugă dispozitivul de blocare al roţilor vor plăti şi o taxă suplimentară, reprezentând de trei ori valoarea dispozitivului.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite