Bacău: Maşinile second-hand câştigă teren în rândul băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Maşinile second-hand câştigă teren în rândul băcăuanilor
Bacău: Maşinile second-hand câştigă teren în rândul băcăuanilor

La Biroul de Înmatriculări s-au eliberat anul acesta 13.500 de certificate auto, cu 1.000 mai puţine în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2008.

Maşinile, în special cele noi, au ajuns un lux pentru mulţi băcăuani. Potrivit reprezentanţilor Biroului de Înmatriculări Bacău, anul acesta s-au eliberat 13.500 de certificate, cu 1.000 mai puţine faţă de anul 2008. „Oamenii nu mai au aceeaşi putere de cumpărare“, a declarat Claudiu Filimon, şeful biroului.

Cei care şi-au luat totuşi o maşină s-au orientat spre una la mâna a doua. „Mi-am adus din Germania un Volkswagen Golf, pe care am dat 8.000 de euro. Dacă luam maşina din ţară, şi era nouă, trebuia să plătesc 15.000 de euro. Nu aveam atâţia bani“, ne-a spus Iulian Mardare.

Doamnele îşi aleg modele „mini“

Dacă bărbaţii preferă maşini mai „puternice“, femeile caută maşinile din clasa mini. „Mi-am luat din Germania un Smart din 1999, pe care am plătit 2.600 de euro. În ţară, am mai plătit 400 de euro pentru înmatriculare şi alte taxe. Pentru una nouă nu scăpam fără 15.000 de euro“, ne-a precizat Cristina Ghindă, consilier la o firmă din Bacău. Cele mai multe maşini noi au fost luate prin Programul „Rabla“.

„Am avut un Renault vechi de zece ani, pe care l-am dat la casat. Cu avansul, mi-am luat un Opel nou în rate de la o reprezentanţă“, ne-a explicat Cristian Bercaru, agent de vânzări. Speriaţi că în viitorul apropiat nu vor mai putea să-şi plătească ratele la maşinile noi, mulţi bacăuani au făcut rost de bani pentru a-şi achita integral leasing-urile.

„Am observat în prima jumătate a acestui an că 20% din băcăuanii care au primit certificate provizorii anul trecut pentru maşini luate în leasing, au încheiat ratele şi au primit certificate de înmatriculate eliberate pe numele lor. Probabil s-au speriat de criza financiară şi au vrut să achite tot înainte de termen“, ne-a explicat Claudiu Filimon, şeful Biroului de Înmatriculări Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite