Masa de Revelion cu friptură şi sărmăluţe la comandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai ieftin meniu pentru noaptea dintre ani costă 40 de lei, iar cel mai scump 100 de lei. Sute de băcăuani au comandat preparate tradiţionale pentru petrecerea de Anul Nou. Clienţii au câştigat astfel timp pentru a merge la coafor sau la cumpărături.

Numeroase gospodine din Bacău au renunţat la gătitul bucatelor în propria bucătărie pentru masa de Revelion şi au ales „apetisantele“ reţete preparate de firmele de catering. Servitul invitaţilor cu platouri cu sărmăluţe, fripturi, salate pretenţioase şi mâncăruri exotice pregătite de bucătarii din oraş le-a dat răgaz multor doamne să se ocupe de curăţenie şi să-şi facă timp pentru coafor sau cumpărături.

În plus, băcăuancele au fost atrase de preţurile mici practicate de societăţile de profil.

Comenzi făcute din timp

„Un meniu pentru noaptea de Revelion pentru zece persoane costă între 40 şi 55 de lei. Aici intră un platou cu gustări calde tradiţionale, precum sărmăluţele şi preparatele din carne de porc“, ne-a declarat Gabriela Gherasim, administratorul unei firme de catering. Cei mai mulţi dintre băcăuani care au ales să servească în noaptea dintre ani bucate de-a gata au fost nevoiţi să facă comenzi de la începutul lunii decembrie.

Mulţi dintre administratorii firmelor de catering spun că nu au putut să preia toate comenzile pentru că ar fi riscat să nu le onoreze la timp. „Majoritatea clienţilor sunt persoane fizice. Sunt însă şi firme care organizează Revelionul la sediul lor şi atunci au preferat varianta ca mâncarea să o ia de la o firmă de catering“, ne-a mai spus Gabriela Gherasim.

Cu toate că livrarea bucatelor chiar în noaptea de Revelion direct la domiciliul clientului îi încântă pe cei care au firme de catering, proprietarii de restaurante nu mizează foarte mult pe acest gen de afacere.

Bucătăria, înlocuită cu salonul de coafor

„Livrăm mâncare la domiciliu pentru Revelion însă fac acest lucru doar ca să-mi păstrez clienţii. Este foartă multă alergătură şi o parte din personal trebuie să se ocupe strict cu această sarcină“, ne-a declarat Cornel Stratulat, patron de restaurant.

Dacă pentru întreprinzători livrarea la domiciliu  este o bătaie de cap, pentru zeci de băcăuani este o opţiune foarte comodă. „Prefer să merg la coafor, să-mi fac manichiura şi să mă pregătesc în linişte pentru Revelion decât să gătesc. Cred că moda în care femeia face acasă toată mâncarea nu mai este de actualitate“, ne-a spus Geanina Popa, o băcăuancă care este convinsă că nu va da greş cu bucatele în faţa invitaţilor de Revelion.

Mâncarea tradiţională, în top
Bucătarii spun că în acest an, cei mai mulţi clienţi au cerut mâncăruri tradiţionale. „Lumea a preferat sărmăluţele, produsele din carne de porc şi gustările din brânză. Sunt mai ieftine decât produsele sofisticate. Un meniu cu pretenţii ridicate pleacă de la 100 de lei“, ne-a mai spus Gabriela Gherasim.

Mariana Jincu,PENSIONARă: E mai uşor să comanzi de-a gata pentru că economiseşti timp.

Camelia Ciorcilă, studentă: Firmele de catering sunt salvarea multor femei care nu se pricep la gătit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite