Bacau: Masa de prânz, mai ieftină în oraş decât la mama acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Masa de prânz, mai ieftină în oraş decât la mama acasă
Bacau: Masa de prânz, mai ieftină în oraş decât la mama acasă

Pentru preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei, clienţii pot servi meniuri formate din două feluri de mâncare, la care se adaugă şi un desert.

Ca să nu-şi piardă clienţii pe vreme de criză, patronii restaurantelor din Bacău au scăzut preţul meniurilor de prânz. Astfel, oferta pentru „Happy hour“ constă în două feluri de mâncare şi desert, la preţuri cuprinse între 10 şi 15 lei. Oferta pare tentantă, de aceea în jurul orei 12.00 majoritatea localurilor din oraş unde se serveşte masa sunt pline de clienţi.


„Mănânc de cele mai multe ori la restaurant la prânz pentru că este mai mult decât convenabil. Preţul este foarte mic, iar cantitatea de mâncare este suficientă ca să te ridici de la masă sătul“, ne-a spus Marian Cociorvă, agent de vânzări.
Proprietarii restaurantelor sunt mulţumiţi de cum merg vânzările, dar şi comenzile pentru livrări la domiciliu. „De când am scăzut preţurile la meniurile de prânz, avem restaurantul plin între orele 12.00 şi 15.00. Mai mult, am început să primim comenzi telefonice de la persoane care vor să ia prânzul la serviciu sau acasă“, ne-a explicat Răzvan Apostol, administrator de restaurant.


„Meniul studentului“ costă 12 lei


Cel mai adesea, în restaurantele din oraş, la meniul de prânz se serveşte o ciorbă, la care se adugă o friptură cu garnitură, salată şi un desert din partea casei. „La meniul zilei, pentru 15 lei noi oferim două feluri de mâncare, dintre care unul poate fi cu specific libanez. Ca să ne atragem clienţii, am introdus şi «Meniul pensionarului» la 11 lei şi «Meniul studentului» la 12 lei. Mai mult, în fiecare zi, prin tragere la sorţi, un client plăteşte doar 50% din notă“, ne-a declarat Hamad Talal, proprietarul unui restaurant din Parcul Trandafirilor.


În ceea ce priveşte desertul, localurile servesc cel mai adesea clătite cu gem sau ciocolată, prăjituri de cofetărie sau produse de patiserie. „Dulciurile fac deliciul copiilor. Familiile care vin la noi plătesc suplimentar pentru a lua prăjituri şi la pachet. Secretul vânzărilor bune este ca totul să fie proaspăt“, a mai spus Mariana Puşcaşu, şef de sală la un alt restaurant băcăuan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite