Bacău: Marius Cojan: As în mixuri de muzică electronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Marius Cojan: As în mixuri de muzică electronică
Bacău: Marius Cojan: As în mixuri de muzică electronică

DJ MaLeo, cum este cunoscut în industria clubbing-ului din Bacău, se pregăteşte pentru lansarea primului său album.

DJ Maleo este un tânăr artist de 22 de ani pentru care muzica electronică a devenit ceva mai mult decât un hobby, o adevărată pasiune, un mod de viaţă. Marius Cojan a abordat acest gen de exprimare în urmă cu doar doi ani. Într-un timp atât de scurt el a ajuns la performanţa de a prezenta, în curând, publicului din România primul său album, la care munceşte de ceva timp. Talentul de DJ l-a descoperit în timp ce a mixat muzica într-un club. „Un amic de-al meu m-a rugat să fiu DJ o noapte într-un club şi de atunci pur şi simplu m-am îndrăgostit de muzica electronică“, a povestit artistul.
Tânărul recunoşte deschis că nu a studiat niciodată muzică. „Nu am studii, însă muzica a fost o îndeletnicire care mi-a plăcut mereu, încă de când eram copil. Acum, că mi-am descoperit şi talentul, trebuie să fac orice ca să-l valorific mereu“, a spus tânărul.

Compozitorul se pregăteşte de lansarea primului album

Artistul va debuta în curând în faţa publicului cu un album care va cuprinde 14 piese. „În viitorul apropiat urmează să-mi lansez albumul. Colaborez la el cu Dj&Producător White Effect Studio şi sper să aibă succes, iar melodiile să fie preluate de toate radiourile din ţară”, a spus Marius. Artistul povesteşte că dintotdeauna a fost fascinat de atmosfera din cluburi şi de talentul DJ-ilor cunoscuţi din ţară, cu care a şi colaborat. 

„Atmosfera de club o consider o adevărată provocare şi îmi dă libertatea de a fi eu însumi. Trebuie să simţi muzica şi să simţi publicul că trăieşte în timp ce tu o mixezi. E un sentiment pe care nu-l pot exprima în cuvinte”.  Marius a colaborat cu multe cluburi şi mulţi artişti de muzică electronică din ţară, iar unele dintre piesele lui remixate au fost preluate de foarte mulţi DJ de elită.

Cochetează şi cu radioul

Tânărul îşi prezintă piesele în propriile emisiuni pe care le difuzează în direct la un post de radio din oraş. „Trei ore pe săptămână îmi prezint piesele la  emisiunile unui post de radio din oraş”, explică băcăuanul.  El povesteşte că munca de DJ este o artă şi că uneori e dificilă, mai ales când se mixează live melodiile.

„Când fac remixuri live la o piesă trebuie să mă inspir întotdeauna. Uneori este dificil”, mai spune Marius. Tânărul vrea să ajungă să fie un DJ de elită şi să aibă propriul său videoclip. „Dacă lansarea albumului va avea succes, cu siguranţă că voi face şi videoclipuri celor mai ascultate melodii. Îmi doresc să închei contracte şi să colaborez cu cât mai multe case de discuri”, a încheiat  Marius Cojan.

Profil
Născut:
24 noiembrie 1987, Bacău
Educaţie: student în anul al III-lea la „Universitatea Bacău”
Experienţă: nenumărate piese difuzate la radiourile din ţară  
Familie: locuieşte cu părinţii şi are un frate

Întrebări şi răspunsuri

Ai vreun DJ preferat?
M. C.: Îmi place DJ Paul Damixie, cum încălzeşte de fiecare dată atmosfera. Este un DJ destul de creativ şi mă inspiră şi pe mine în ceea ce fac. 
Ai vreun regret în lumea clubbing-lui?
M. C.:
Da. Regret faptul că în lumea DJ-ilor este o foarte mare mâncătorie, din păcate. Pur şi simplu câţi mai mulţi vor să iasă în evidenţă ca DJ. Multora dintre ei nici nu li s-ar cuveni laude.


ce-i place: Tânărului îi place să călătorească, să descopere noi culturi. Îi place pizza şi să se uite la un film bun.

ce nu-i place: Lui Marius nu-i place punctualitatea. De asemenea, îi urăşte pe cei care bârfesc, invidiază şi care sunt superficiali.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite