Maidanezii fac legea pe zeci de străzi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe patrupede se adună la ghenele de gunoi
Cele mai multe patrupede se adună la ghenele de gunoi

Locuitorii Bacăului sunt tot mai deranjaţi de numărul mare de câini vagabonzi din cartierele oraşului.

Haite de câte 10-20 de câini se adună mai ales în apropierea pubelelor de gunoi şi devin un pericol pentru copii, dar şi pentru adulţi. Băcăuanii spun că situaţia este aceeaşi de multe luni şi că Primăria nu a făcut nimic ca să adune câinii vagabonzi. „Stau pe strada Letea, la blocurile ANL. Suntem înconjuraţi de câini în permanenţă, nu mai ştim cum să ne ferim, copiii merg însoţiţi către şcoală, adulţii stau cu frica în spate că vor fi atacaţi“, a declarat Laura Crăciun pentru „Adevărul de Seară“.

Edilii, asaltaţi de sute de sesizări

Zona amintită nu este singura „cucerită“ de haitele de câini înfometaţi. În partea de sud a oraşului, străzile Proiectanţilor, Henri Coandă, Aviatori, Neptun, Narciselor, Orizontului, Milcov şi Alecu Russo sunt acaparate de câinii fără stăpân, care caută hrană prin gunoaie.

„Mi-e ruşine şi de persoanele care vin în vizită, orice străin este lătrat în permanenţă. Oare autorităţile nu se gândesc la soluţii? Oricine vine pe strada Letea înainte de ora 8.00 sau după ora 20.00 poate să constate situaţia“, a mai spus Laura Crăciun. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ionuţ Tomescu, a declarat în repetate rânduri că municipalitatea adună periodic câinii vagabonzi şi îi duce în adăpostul special din comuna Nicolae Bălcescu.

Cu toate acestea, băcăuanii continuă să se plângă de numărul mare de câini fără stăpân, care uneori devin agresivi.
Chiar şi în zona centrală a oraşului, pe străzi precum Războieni, 9 Mai sau Energiei, pot fi văzuţi maidanezi care stau tolăniţi pe trotuare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite