Mai mulţi poliţişti de proximitate în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

36 de agenţi vor sta la dispoziţia cetăţenilor din municipiul Bacău. Aceştia nu se vor ocupa doar de preluarea nemulţumirilor cetăţenilor, ci vor aplica amenzi şi vor instrumenta dosare penale.

La nivelul judeţului Bacău, numărul agenţilor de proximitate a crescut de la 27 la 67 şi asta ca urmare a unui proces de reorganizare a acestui compartiment din cadrul Poliţiei. Modificările nu se opresc însă aici. La oameni mai mulţi vin şi sarcini mai multe. Agenţii care mai ieri menţineau legătura dintre cetăţeni şi Poliţie, preluau nemulţumirile cetăţenilor din cartierele oraşelor şi municipiilor din judeţ, acum vor aplica amenzi şi vor instrumenta dosare penale.

Agenţii vor lucra la două secţii de Poliţie

„Odată cu reorganizarea activităţii poliţiei de ordine publică în mediul ruban, Poliţia de proximitate a căpătat noi competenţe materiale iar numărul poliţiştilor s-a majorat. În municipiul Bacău avem 36 de agenţi de proximitate, iar unul singur va deservi până la 5.000 de locuitori şi nu 10.000 cum era până acum“, a spus Vasile Oprişan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. În municipiul Bacău vor fi 36 de agenţi, împărţiţi pe cele două secţii de poliţie şi care vor răspunde de anumite zone din oraş.

Noii poliţişti au trebuit să treacă mai multe teste pentru a ajunge să facă parte din echipa de „proximişti“. „În primul rând trebuie să fie comunicativ, pentru că în continuare va patrula prin cartier şi va avea contact cu cetăţeanul. Apoi să fie pregătit să rezolve cazurile care vor fi sesizate“, a spus Adrian Tuluc, şeful Poliţiei de Proximitate.

Întâlniri periodice cu cetăţenii din cartiere

În formula nouă, agenţii patrulează în zona de responsabilitate, oferă consiliere, rezolvă reclamaţiile şi sesizările venite de la oameni, constată infracţiuni şi contravenţii şi instrumentează dosare penale cu infracţiuni ce au un grad redus de pericol social. În perioada următoare, poliţiştii vor participa la întâlniri cu locuitorii cartierelor de care răspund.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite