Lucrări de milioane la Maternitatea Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţiile unităţii medicale vor fi reabilitate cu bani de la Banca Mondială şi Consiliul Judeţean. Licitaţia pentru desemnarea constructoru-lui va avea loc la începutul lunii viitoare, iar execuţia lucrării va fi demarată la începutul lui 2011.

Maternitatea Bacău va intra, după 46 de ani de la darea ei în folosinţă, într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Judeţean Bacău a decis să acorde diferenţa de bani necesară renovării în totalitate a clădirii, după ce Banca Mondială a aprobat acordarea unei sume de bani pentru modernizarea unor corpuri de clădire şi secţii din cadrul Maternităţii.

„Era păcat ca maternitatea să fie renovată doar pe jumătate, cât s-a angajat Banca Mondială. Având în vedere şi dezastrul care a avut loc la Maternitatea Giuleşti am considerat că este oportun să facem această investiţie la Bacău. Este o lucrare amplă care va schimba în totalitate maternitatea“, a declarat Cătălin Dociu, administratorul public al judeţului Bacău.

Conform schemei de finanţare, Banca Mondială va renova şase etaje ale corpurilor A, B, C şi D din cadrul maternităţii, iar suma alocată depăşeşte 2,4 milioane de euro, fără TVA, suma totală a întregului proiect fiind de peste 5,8 milioane de euro. Diferenţa, de aproape 3,4 milioane de euro, va fi suportată din bugetul Consiliului Judeţean şi va fi alocată pentru renovarea demisolului, parterului şi etajului unu a corpurilor A şi B, demisolul, etajele unu şi patru ale corpului C şi întregul corp E. Din aceşti bani vor fi refăcute terasele şi faţadele Maternităţii şi se vor monta instalaţii de aer condiţionat.

Constructorul, desemnat luna viitoare

„Vrem ca lucrările suportate din banii CJ să înceapă odată cu cele la care s-a angajat Banca Mondială. La începutul lunii octombrie vom demara procedurile de achiziţie şi organizare a licitaţiei pentru desemnarea constructorului, iar cel târziu la începutul lui 2011, demarăm începerea efectivă a lucrărilor“, a mai spus Dociu.

Odată cu finalizarea lucrărilor, Maternitatea Bacău va dispune de 222 de locuri şi de o reţea nouă de aducţiune a apei sterile şi a gazului medical folosite în blocul operator.

„Ca proiect, prezentat pe hârtie arată foarte bine. Important este ca la final să arate aşa cum promit. Degeaba ai o clădire foarte modernă şi utilată dacă nu ai şi specialişti foarte bine pregătiţi“, a spus Gabriela Anechiţei, o băcăuancă de 32 de ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite