Lucian Şova: „Ministerul Sănătăţii are intenţii ascunse cu Spitalul Judeţean“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Şova acuză DSP-ul de nepăsare şi crede că spitalul băcăuan ar putea primi categoria a 4-a
Lucian Şova acuză DSP-ul de nepăsare şi crede că spitalul băcăuan ar putea primi categoria a 4-a

Lucian Şova a predat mandatul de preşedinte al  Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Bacău medicului Mihai Ichim şi s-a plâns de relaţia proastă pe care o are cu Direcţia de Sănătate Publică.

Fostul preşedinte crede că fuziunea Spitalului Judeţean de Urgenţe cu Pediatria întârzie peste termenul fixat în Programul de Conformare iar spitalul băcăuan ar putea ajunge de categoria a 4-a.

 Lucian Şova a anunţat noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Bacău. Reprezentantul preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău la spital consideră că alegerea lui Mihai Ichim în fruntea CA este benefică.

„Domnul Mihai Ichim este recomandabil pentru această funcţie. Totodată, cred că în acest moment corpul medical încearcă să-şi consolideze o poziţie, pentru a putea lua deciziile", a spus Şova.

Spitalul Judeţean poate ajunge de categoria a 4-a dacă nu se realizează comasarea

Anunţul de schimbare a conducerii CA a Spitalului Judeţean a fost făcut odată cu unele critici aduse membrilor Direcţiei de Sănătate Publică din Consiliul de Administraţie.

„Conduita celor de la DSP este nepăsătoare. Nu s-au făcut demersurile necesare pentru comasarea Spitalului de Urgenţe cu Pediatria şi nu este asigurată finanţarea pe luna noiembrie şi decembrie. Faptul ca până la această oră nu este publicată o Hotărâre de Guvern pentru fuzionarea celor doua unităţi medicale va avea consecinţe extrem de grave. Cred că sunt intenţii ascunse ale Ministerului Sănătăţii, care vor conduce la trecerea spitalului la categoria 4 si la alocarea unor sume mai mici, pentru actul medical", a mai spus Şova.

Chiar dacă spitalul băcăuan nu are datorii mari, în afara celor curente, în visteria unităţii se găsesc doar 15 mii de lei şi nu se ştie când vor veni sumele necesare funcţionarii pentru luna decembrie. În replică, Mihaela Popescu, directorul DSP Bacău, consideră că întârzierile în Programul de Conformare li se datorează explicit celor de la Consiliul Judeţean.

„Eu le-am spus din vară să trimită hârtiile la Minister. Au făcut asta abia pe 24 octombrie. Sunt  400 de spitale în ţară, care intră în această reorganizare. Oricum, proiectul de HG va intra pe site-ul Ministerului şi nu cred că vor fi probleme în privinţa respectării termenului", a spus Mihaela Popescu.  

 Cazul „Petrescu" a produs disensiuni în Consiliul de Administraţie

 „Mărul discordiei", care generat alte tensiuni, este decizia de sancţionare a medicului Liliana Petrescu de la Urgenţe. „Am propus sancţionarea medicului de la Urgenţe pentru unele afirmaţii, făcute public, nefondate, care afectează imaginea spitalului. Cele două membre din CA, din partea DSP, s-au opus propunerii mele", a spus Lucian Şova.

Pe de altă parte, Mihaela Popescu afirmă că un consiliu de administraţie nu poate decide desfacerea contractului de muncă. „Reprezentantele DSP s-au opus, deoarece legislaţia muncii nu conferă acestă atribuţie unui consiliu de administraţie. Desfacerea contractului de muncă o poate face managerul instituţiei. Totodată, medicul Petrescu are note maxime la calificativele din ultimii ani şi nu are alte sancţiuni", a mai spus Mihaela Popescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite