Loviturile animalelor şi accidentele rutiere le-au luat vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului mai mulţi băcăuani au venit la Secţia Oftalmologie, după ce au intrat în coarnele vacilor. Cu pierderea vederii s-au soldat şi câteva accidente rutiere, în care victimile au ieşit cu faţa mutilată.

De la începutul anului, în doar trei săptămâni, 10 persoane au orbit sau şi-au afectat ochii pe viaţă. Un singur caz, din Slănic Moldova, a fost de la explozia unor petarde. „De multe ori, în urma accidentelor rutiere, este afectată şi vederea. Au fost mai multe cazuri în care au venit cu faţa zdrobită şi cu leziuni irecuperabile ale ochilor. În ultimile zile, am mai avut trei cazuri de persoane lovite de coarnele animalelor. Din fericire, rănile nu au fost foarte grave, ca altădată", a spus dr. Dana Călţaru, şeful Secţiei Oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

După accidente este obligatorie vizita la oftalmolog

Persoanele care s-au lovit la ochi sau au suferit arsuri de pe urma unor substanţe chimice sunt sfătuite să se adreseze în primul specialiştilor oftalmologi. Totodată, trebuie evitate tratamentele „băbeşti", cu oţet, spirt sau ceaiuri cu apă caldă. „Am avut şi cazuri în care afecţiunea s-a agravat deoarece au pus oţet la ochi şi au avut arsuri grave. Înainte de a face orice, este bine să consulte un medic oftalmolog", a mai spus Dana Călţaru.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite