UPDATE Locomotiva unui tren de călători a deraiat la Târgu Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tren a deraiat la Târgu Ocna
Un tren a deraiat la Târgu Ocna

Trenul de persoane care circula dinspre Oneşti spre Comăneşti a fost la un pas să sară de pe calea ferată, în urmă cu câteva momente.

UPDATE ora 23:45 Trenul a fost repus pe şine. Lucrările de reparaţii pe tronsonul feroviar care a cedat au fost efectuate de SC ARTCONS SRL Galaţi.

UPDATE ora 22:50 Au fost aduse două dispozitive pentru ridicarea şi repunerea locomotivei pe calea ferată.

UPDATE ora 22:40 În fiecare dintre cele două trenuri, care nu pot trece de locomotiva deraiată, se afla doar câte un călător. Aceştia s-au deplasat spre destinaţii cu maşini de ocazie.

UPDATE ora 22:10 Două trenuri de persoane, care ar fi trebuit să treacă prin zona în care a avut loc accidentul, staţionează în gările vecine. Trenul accelerat 100767, care circula pe ruta Mărăşeşti -Comăneşti, este oprit în staţia Târgu Ocna, iar trenul personal 5213, care se deplasa pe aceeaşi rută, staţionează în staţia Oneşti.

UPDATE ora 21:55 Trenul era format din trei vagoane, în care se aflau aproximativ 50 de călători. "Estimăm că restabilirea circulaţiei se va relua în cel mai scurt timp, iar cauzele care au condus la producerea incidentului se vor stabili de către comisia de anchetă aflată la faţa locului", a declarat conducerea CFR Călători printr-un comunicat de presă.

Locomotiva garniturii a deraiat în tunelul de la ieşire din Târgu Ocna spre Dofteana.

"De o perioadă se fac lucrări în acea zonă, la calea ferată. Oricum, se circula cu viteză redusă. Cu toate acestea, locomotiva a deraiat deoarece osia din faţă a sărit de pe şine din cauza unei defecţiuni a căii ferate" a declarat Floarea Ivanof, primarul oraşului Târgu Ocna.

La faţa locului se deplasează un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oneşti, alături de SMURD.

Mai mulţi călători au fost transportaţi în halta Cireşoaia, de unde vor fi preluaţi de un alt tren. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia feroviră pe ruta Adjud Ghimeş este întreruptă. O locomotivă se deplasează la locul accidentului, ca să tracteze garnitura până în staţia CFR Târgu Ocna.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite