Bacau: PORTRET: Liliana Samoilă, de 20 de ani în slujba dansului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: PORTRET: Liliana Samoilă, de 20 de ani în slujba dansului sportiv
Bacau: PORTRET: Liliana Samoilă, de 20 de ani în slujba dansului sportiv

Este instructor de dans şi participă cu elevii săi la competiţii naţionale şi internaţionale. Este şi iniţiatoarea unui renumit concurs de gen.

început să danseze în urmă cu aproximativ 20 de ani şi nici prin gând nu-i trecea atunci că pe viitor îşi va câştiga existenţa din dansul sportiv.

„Am fost pasionată de dans de când mă ştiu, dar târziu, abia pe la 19 ani, am început să iau şi cursuri. Timp de doi ani m-am pregătit cu profesori de la Chişinău, după care m-am întors în Bacău şi am început să predau cursuri de dans copiilor", ne-a povestit băcăuanca.

Acum are propria afacere. Este antrenor sportiv şi pregăteşte tineri de toate vârstele pentru spectacole, concursuri naţionale şi internaţionale. Şi nu vrea să se oprească aici. „Îmi doresc ca toţi elevii pe care-i antrenez de ani de zile să aducă României rezultate excepţionale la concursurile de dans sportiv", a explicat sportiva.

A antrenat mii de tineri

Liliana a pregătit în ultimii 20 de ani mii de persoane, de toate vârstele. „Până în prezent am antrenat peste 4.000 de cursanţi. Fie că erau copii sau tineri care vroiau să ştie să danseze la propria nuntă, toţi au învăţat cu pasiune paşii unui tango sau ai unui vals lent", a explicat antrenoarea.

Liliana a dedicat foarte mult timp antrenamentelor pentru a-i pregăti pe copii pentru competiţii naţionale şi internaţionale, iar rezultatele nu au întârziat să apară. „Zeci de tineri pregătiţi de mine au câştigat titluri de campioni naţionali, dar şi internaţionali. Am avut cursanţi care s-au pregătit ani la rând şi au atins performanţe excepţionale, dar şi copii care au avut rezultate foarte bune după doar doi ani de antrenamente, pentru că erau şi foarte talentaţi", a mai spus Liliana Samoilă.

Organizatorul „Cupei Fiesta"

Ea este iniţiatoarea şi organizatoarea concursului „Cupa Fiesta", care reuneşte anual la Bacău zeci de membri ai cluburilor de dans din ţară, antrenori, sute de dansatori, dar şi oficialităţi de la Federaţia Română de Dans Sportiv. „În anul 1995 mi-am deschis propriul club de dans sportiv, iar un an mai târziu am organizat prima ediţie a concursului naţional «Cupa Fiesta». De atunci am organizat multe alte ediţii", a explicat antrenoarea. Chiar anul acesta, concursul a avut un real succes, iar la nivel naţional a avut una dintre cele mai bune organizări.

„Festivalul de anul acesta a stârnit nenumărate discuţii plăcute despre reuşită. Potrivit persoanelor din lumea sportului, concursul «Cupa Fiesta» a fost clasat pe locul doi în ţară la capitolul organizare", a încheiat băcăuanca.

Întrebări şi răspunsuri
Dincolo de cantonamente şi competiţii, mai aveţi timp să vă ocupaţi şi de altceva?
Am timp pentru toate. Am timp să stau şi cu familia şi cu prietenii sau să călătoresc. De asemenea, arbitrez peste 80% din concursurile naţionale din ţară de dans sportiv.


Cât timp dedicaţi concursurilor?
Avem competiţii în fiecare săptămână şi sunt prezentă împreună cu elevii mei peste tot în ţară. Cantonamentele sunt obligatorii de fiecare dată. Această meserie este şi obositoare, dar şi frumoasă în acelaşi timp.

ce-i place
Îi place să petreacă mult timp cu familia. De asemenea, iubeşte copiii şi îi place să călătorească.


ce nu-i place
Lilianei nu-i plac oamenii falşi şi cu intenţii ascunse. Ea regretă că nu are momentan o sală mare pentru a iniţia pentru cetăţenii Bacăului un club al petrecerilor şi dansurilor de societate ca în vremurile de altădată.

profil
Născută. 13 decembrie 1966, Bacău.
Studii. A absolvit Colegiul de Asistenţi Medicali (Specializarea Stomatologie).
Familie. Căsătorită, are doi copii.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite