Liceenii băcăuani se luptă pentru ocuparea unui loc în Consiliul Județean al Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri în Consiliul Şcolar al elevilor
Alegeri în Consiliul Şcolar al elevilor

Alegerile au loc în fiecare liceu din județ în perioada 10 – 22 octombrie iar la finalul lunii cei aleși se vor întâlni pentru a-i vota pe cei care vor conduce timp de un an de zile  Consiliul Județean al Elevilor Bacău

Liceeni băcăuani se vor afla până la sfărșitul lunii octombrie în pline alegeri. Fiecare licean își va desemna, până pe data de 22 octombrie, președintele, vicepreşedintele, secretarul şi responsabilii pe cele cinci departamente din fiecare unitate de învățământ din județ care le vor reprezenta interesele în Consiliile Școlare.

Miza însă a celor ce vor fi aleși în școala în care învață vor fi fotoliile ce vor trebuie ocupate, pe același grafic al funcțiilor, în Consiliul Județean al Elevilor (CJE), alegeri ce vor avea loc pe 31 octombrie la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

„ Perioada campaniei electorale coincide cu alegerile propriu-zise: 11 octombrie - 21 octombrie 2011. Dupa ce vom avea Consiliile Şcolare alese va avea loc votarea preşedinteului, a vicepreşedinţilor, a secretarului şi a celor cinci directori de departamente în organizaţia judeţeană a Consiliului Elevilor" a spus Cristian Ghinghes,  actualul vicepreşedinte al CJE Bacau.

Conform regulamentului  de organizare la alegeri pot participa doar elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a iar aceştia vor fi votaţi de către toţi elevii din şcoala în care eicandidează, atât de la gimnaziu, cât şi de la licee. Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău este unul dintre cele mai puternice consilii ale elevilor din ţară, organizând în anul şcolar 2010 - 2011 peste 20 de activităţi în care au fost implicaţi mii de elevi la nivelul instituţiilor de învăţământ băcăuane.

 Activitatea organizaţiei băcăuane a fost recunoscută prin cele două premii obţinute anul acesta: Locul I la Concursul Naţional de la Tulcea şi Premiul pentru „Cel mai de impact proiect -Marşul anti-etnobotanice" din 9 mai 2011- în cadrul Şcolii de Vară a Consiliului Naţional al Elevilor de la Eforie Sud.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite