Botoşani: Liceenii îşi pregătesc look-ul pentru prima zi de şcolală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Liceenii îşi pregătesc look-ul pentru prima zi de şcolală
Botoşani: Liceenii îşi pregătesc look-ul pentru prima zi de şcolală

Saloanele de cosmetică şi cele de coafură sunt luate cu asalt de elevi zilele acestea

Tinerii scot din buzunar până la 150 de lei ca să arate bine în noul an şcolar. Profesorii abia îşi mai pot face programări.

Saloanele de înfrumuseţare abia mai fac faţă solicitărilor în aceste zile. Patronii saloanelor de cosmetică şi hair-style din oraş s-au trezit dintr-o dată cu un val de clienţi pe care nu mai ştiu cum să-i programeze.

Ultimele retuşuri înainte de prima oră de curs

În saloane, programările au început să se facă de acum o săptămână. Tunsul, pensatul şi puţină culoare sunt ingredientele necesare pentru un look desăvârşit la începerea şcolii, cred elevele. „Este prima zi de liceu şi vreau să fac o impresie bună. Acum îmi aranjez un pic tunsoarea, însă abia mâine trec pe la pensat. Aş fi vrut să fac tot astăzi asta, dar nu mai era loc la salon. Oricum, nu e ultima oară când vin la tratament anul acesta", ne-a spus Ioana.

Ore întregi pentru imaginea perfectă

Majoritatea fetelor vor coafuri perfecte, însă fără tăieturi excentrice sau culori ţipătoare. Asta ca să nu primească reproşuri de la profesori la orele de curs. Stiliştii ştiu acest lucru şi s-au înarmat cu sfaturi şi modele de tot felul. „Preferă coafuri lejere, naturale, însă cu tăieturi îndrăzneţe. De vopsit nu prea se vopsesc. Le e frică să nu fie luate la întrebări în clasă. Oricum, puţine tinere nu se mai aranjează în ziua de astăzi. Tot timpul am cliente de la liceul de vizavi", povesteşte Beatrice Sandu, coafeză.

Băieţii, clienţi pretenţioşi

Nici băieţii nu se lasă mai prejos. Hair-stiliştii muncesc până noaptea târziu ca să-i mulţumească pe clienţi.

Plecăm seara târziu de la salon şi uneori mai vine câte un client care ne roagă să ne întoarcem din drum. Nu ştiu cum să-i mai programez. Probabil o să venim luni dimineaţă de pe la 6.00. Ce să fac dacă toţi vor să-şi facă tunsori noi chiar acum înainte de şcoală? Sper să ne descurcăm cu toţi", a spus şi Costi, patronul unui salon de coafură.

Caietele de programări ale saloanelor sunt pline ochi până în această seară. Cele mai multe saloane de înfrumuseţare îşi vor prelungi programul cu două ore pentru a face faţă tuturor solicitărilor. Cu greu, profesoarele şi-au mai găsit un loc pe scaunul specialiştilor pentru o banală aranjare a părului sau o manichiură.

Am fost nevoită să refuz câteva dintre clientele mele care lucrează în învăţământ. Am programări până peste cap, cel puţin în weekend. Nu mi-am închipuit că se va aglomera chiar aşa înainte de şcoală", explică Gabi Iacob, cosmeticiană în propriul ei salon de înfrumuseţare.

Începerea şcolii salvează afacerile

Avalanşa de cereri vine după o perioadă în care prin saloanele de înfrumuseţare a bătut vântul. Din cauza crizei, multe afaceri abia au reuşit să supravieţuiască în acest an. Astfel, decizia elevilor de a nu călca la şcoală fără un look nou este o adevărată mană cerească pentru administratorii saloanelor de înfrumuseţare, care muncesc zilele acestea pe bandă rulantă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite