Liceeni atraşi cu laboratoare de info

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ din oraş se întrec în oferte pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Directorii liceelor au început goana după elevi. Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“, una dintre instituţiile de elită ale Bacăului, îi atrage pe absolvenţii de gimnaziu cu rezultatele generaţiilor anterioare, dar şi cu dotarea şcolii.

„Am avut 39 de elevi care s-au calificat la olimpiade, la faza naţională, dintre care 20 au obţinut premii şi menţiuni. Suntem un colegiu unde pregătirea elevului este pe primul plan. Avem şi laboratoare de informatică cu dotare performantă, dar şi cei mai buni profesori din oraş“, a declarat Doina Marinov, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ din oraş.

Şi Colegiul „Vasile Alecsandri“ se laudă cu laboratoare de informatică dotate cu aparatură performantă şi profesori bine pregătiţi.

Cursuri pentru piaţa muncii

Nici celelalte şcoli nu se lasă mai prejos. Directorii Grupului Şcolar de Ecologie şi Protecţia Mediului „Grigore Antipa“ susţin că au specializări care să le asigure absolvenţilor un loc de muncă. „Avem clase de turism şi alimentaţie, industrie alimentară, protecţia mediului şi electronică - automatizări. Elevii care termină la noi obţin diplomă de tehnician, iar specializările sunt căutate pe piaţa muncii“, a explicat directorul adjunct Georgeta Cociorbă. Grupul Şcolar „Letea“ îşi promovează cursurile în cadrul zilelor instituţiei de învăţământ.

„Deja am făcut invitaţii către elevii de clasa a VIII-a din oraş pentru a vizita unitatea noastră. Este indicat ca viitorii liceeni să vadă cu ochii lor cum arată baza materială a şcolii“, a declarat Viorel Coşeraru, directorul Liceului „Letea“.

Broşuri pentru absolvenţii de gimnaziu

Pentru a veni în sprijinul elevilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a tipărit şi în acest an broşura de admitere la liceu, care urmează să fie distribuită în şcoli. Aceasta cuprinde locurile disponibile pentru fiecare liceu şi ultima medie de la admiterea de anul trecut.

Unii elevi ştiu deja unde vor să înveţe în următorii patru ani. „Vreau să rămân tot la Colegiul «Alecsandri» pentru că m-am obişnuit cu profesorii şi cu şcoala“, a spus Georgiana Baciu, elevă în clasa a VIII-a.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite