Liber la circulație pe strada Gării din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto pot circula nestingheriți dintr-un capăt în altul al străzii Gării.

Primăria Bacău a decis deblocarea traficului rutier din zonă pentru a nu aglomera centrul orașului, odată cu venirea stranierilor în luna august.

Pe întreaga șosea, între Gară și Poliția Bacău se va circula normal. Singura restricție de viteză impusă de normele rutiere este pe podul aflat la mijlocul drumului. Acolo limita maxim admisă este de 30 de km pe oră", a explicat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău. 

Totodată, în zonă s-au finalizat și lucrările la iluminatul public de pe strada Gării, la care se adaugă și mai multe locuri de parcare pe partea stângă a șoselei. De o parte și de alta a drumului au fost amenajate trotuare noi. Acesta este primul drum deblocat după ce întreaga zonă a fost închisă, timp de aproape un an și jumătate, circulației rutiere pentru construirea pasajului subteran Oituz - Ștefan Gușe.

Acesta va face legătura între centrul oraşului şi cartierul CFR, ieşirea către Oneşti. „Pasajul va avea o lungime totală de 261 m, începe din strada Ştefan Guşe, pe sub cele 14 linii de cale ferată şi se opreşte în strada Oituz", ne-a spus Ionuţ Tomescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.

Investiţia este realizată din fonduri europene obţinute prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Est. Licitația a fost câştigată de SC Procom Ceprano Italia, iar lucrările au început în octombrie 2009 și se vor finaliza anul acesta.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite