”Let’s Do It, România” nu are voluntari la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul care urmărește ca pe 25 septembrie să mobilieze toată țara pentru a aduna gunoaiele aruncate la întâmplare nu are prea mare succes în Bacău.

 Până acum doar 50 de persoane s-au înscris pe lista voluntarilor, iar această cifră face ca județul nostru să se situeze pe la mijlocul clasamenului, în ceea ce privește reacția cetățenilor.

Organizatorii nu și-au pierdut însă speranța și spun că vor continua campania de atragere de voluntari. "Din păcate sunt puțini cei care au răspuns apelului nostru. Mai sunt trei săptămâni până atunci și punem mare bază pe elevi și tineri, în special. Vom face propagandă în școli, iar Prefectura se ocupă de mobilizarea primarilor de comune, unde, de fapt, sunt și cele mai multe gunoaie", ne-a spus Adrian Săndulescu, membru în echipa Let's Do It Bacău.

100 de mormane

Până acum, la nivelul județului Bacău au fost marcate pe hartă peste 100 de mormane de gunoi, însă activitatea de cartare este abia la jumătate."Numărul va fi mult mai mare. Mai avem jumătate de județ de străbătut și cu siguranță vom descoperi și alte gropi de gunoi. O mare problemă este în mediul rural, unde oamenii duc deșeurile la marginea satului. Acum noi vrem să venim să igienizăm dar nu ne ajută nici măcar cu informații. Probabil cred că îi amendăm", spune Florin Sociu, reprezentat proiect pentru Bacău.

Următorul pas este identificarea gunoaielor de pe malurile râurilor și pâraielor din județ și contactarea firmelor de salubrizare dispuse să se implice cu logistica necesară pentru colectarea și transportarea gunoaielor.

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite