”Let’s Do It, România!” caută voluntari pentru Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatorii mizeaza pe elevi și studenti
Organizatorii mizeaza pe elevi și studenti

Anul trecut, proiectul a fost un fiasco în județul nostru care s-a clasat pe locul 22. Pentru a nu se mai face de râs, organizatorii au deschis deja lista de înscriere a voluntarilor și au început să contacteze partenerii.  

Let-s do it, România!, proiectul care-și propune să curețe toată țara de gunoaie într-o singură zi, se va derula și în acest an. La nivelul județului Bacău, campania a fost lansată, iar echipa care coordonează activitatea din acest an s-a grăbit pentru a nu se repeta rezultatul de anul trecut când județul nostru s-a regăsit abia pe la mijlocul clasamentului.

Anul acesta campania va fi în data de 24 septembrie. Noi începem ceva mai devreme ca să fim siguri că adunăm toată echipa și că nu ne vom confrunta cu situația de anul trecut când am preluat proiectul cu o lună înainte și era cât pe ce ca Bacăul să fie eliminat", a explicat Mircea Săndulescu, coordonatorul pentru județul Bacău.

Organizatorii au declarat deschisă sesiunea de înscrieri și așteaptă ca numărul voluntarilor să fie mult mai mare decât în 2010. „Toți cei care iubesc natura și vor să trăiască într-un mediu curat ni se pot alătura. Înscrierile se fac pe site-ul oficial al proiectului. Cine vrea poate să vină doar în ziua de 24 septembrie la curățenie, dar vom avea nevoie de oameni și pentru a realiza harta locurilor pline de gunoaie. Ne bazăm în primul rând pe elevi și studenți", a mai spus Săndulescu.

Treaba a început încă de acum

Cartarea se va face pe zone de 9 kilometri pătrați, situate în afara localităților din mediul rural, și fiecare parcelă de teren identificată va fi înscrisă în portalul proiectului, pentru ca la final să se poată realiza harta cu locurile ce urmează a fi salubrizate.

Voluntari în această acțiune trebuie să fie și primarii de comune, dar și firmele de salubritate. „Deja am contactat o parte din primării pentru a încheia parteneriatele. Urmează să purtăm discuții și cu operatorii de salubritate să transporte la gropile de gunoi toate deșeurile adunate de noi", a mai spus Săndulescu.

Asociațiile care se ocupă de protecția mediului înconjurător au anunțat că se vor implica și în acest an.

„Eu personal nu mai pot face parte din echipa de organizare pentru că sunt prins și în alte proiecte, dar mă voi implica atât eu cât și voluntarii alături de care lucrez ", a spus Florin Suciu, președintele Asociației „Iubim Natura" Bacău.

În 2010, la nivelul județului nostru s-au identificat circa 100 de mormane de gunoi, însă în ziua curățeniei s-a reușit eliminarea a doar 30%.

CIFRĂ

2.500

Atâția voluntari a avut Bacăul anul trecut când s-au adunat peste 4.100 de saci de gunoi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite