Bacău: Legume coapte pe grătarele publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Legume coapte pe grătarele publice
Bacău: Legume coapte pe grătarele publice

Mititeii au fost înlocuiţi cu gogoşari, ardei sau vinete

CITEŞTE ŞI:

Băcăuanii îmbină utilul cu plăcutul. Cât timp se relaxează în natură, alături de familie şi prieteni, ei îşi coc legumele pentru conservele de iarnă.

Chiar dacă toamna se face din ce în ce mai resimţită, băcăuanii nu renunţă la grătare în zonele împădurite din jurul oraşului. Dacă toată vara mirosul de mici sau ceafă de porc se resimţea, în special, în Parcul Gherăieşti sau la Insula de Agrement, acum, în locurile special amenajate de municipalitate se simte miros de ardei, gogoşari sau vinete coapte.

Pentru a nu-şi afuma casa, gospodinele au ales să-şi coacă legumele pentru iarnă în aer liber. „Nu are sens să coc legumele în bucătărie pentru că nu am spaţiu suficient pe aragaz şi, în plus, îmi afum casa. Pe grătar, se fac imediat“, ne-a spus Angela Sabău, o băcăuancă.

Gospodinele se folosesc cel mai des de grătarele din Parcul Gherăieşti. „Pentru că au dimensiuni mari, în nu mai puţin de două ore am reuşit să coc două sacoşe de gogoşari“, ne-a mai spus Ionela Dumitru, o altă gospodină care îşi pregăteşte rezervele pentru iarnă.

Pentru că numărul grătarelor special amenajate nu sunt suficiente, băcăuancele sunt nevoite, în special sâmbăta, să stea la rând pentru a prinde un loc liber. În astfel de situaţii, alte gospodine preferă să coacă ardei pe grătarele personale, mult mai mici, dar la fel de utile.

Niciun grătar fără carne

Unii băcăuani profită de ieşirea în aer liber şi chiar dacă la început prioritare sunt legumele, ei nu renunţă totuşi la friptură. Majoritatea se bucură de aerul curat pentru a bea o bere şi a se bucura şi de o masă copioasă, după ce au terminat treaba. „Dacă tot am hotărât să coacem ardei şi gogoşari pentru zacuscă, am zis să cumpărăm şi puţină carne. Cărbunii sunt încinşi şi e păcat să nu profităm de ei. Îmbinăm utilul cu plăcutul pentru că acuşi e prea frig ca să mai stai la pădure“, a menţionat Neculai Prisecaru, venit la iarbă verde cu soţia şi cei trei copii.

Mereu afumam casa atunci când coceam legumele pentru iarnă. Acum pot să le gătesc în aer liber şi să petrec câteva ore cu familia, Ionela Dumitru, educatoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite