”Lecturi urbane” în centrul orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După orașele București, Tg. Mures, Cluj, Brașov, Satu Mare, Chișinău și Sibiu astăzi a venit rândul Bacăului pentru a organiza ziua de "Lecturi Urbane", un proiect menit a le dezvolta tinerilor, și nu numai, apetitul pentru citit

Zeci de tineri din municipiul Bacău s-au strâns astăzi în Piațeta din fața Casei de Cultură pentru a lua parte la prima ediție a proiectului "Lecturi urbane". Timp de o oră tinerii au citit cărți chiar în Piațetă și au încurajat astfel lectura în spațiile publice dar și implicarea în viața comunității locale.

Inițiativa a fost pentru prima dată pusă în practică la Bacău, conceptul de "Lecturi urbane" fiind inițiat de voluntarii Civika și adus în orașul lui Bacovia de "Inima Bacăului". "Este o inițiativă foarte frumoasă și ar fi bine dacă s-ar organiza astfel de evenimente măcar o dată pe lună. Mi-ar plăcea ca pe viitor această idee să fie pusă în practică în Parcul Cancicov chiar lângă Biblioteca Județeană. S-ar crea astfel o legătură mai puternică între lectură și tineri", ne-a spus Ramona Mocanu, una dintre persoanele aflate azi în Piațeta băcăuană.

Toate cărțile pe care trecătorii le-au primit pentru a le citi în spațiul public au rămas în posesia lor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite