Bacău: Lecţie de engleză pentru copiii din cartierul Tache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Lecţie de engleză pentru copiii din cartierul Tache
Bacău: Lecţie de engleză pentru copiii din cartierul Tache

Aproape 100 de elevi defavorizaţi din oraş au terminat cursurile „Şcolii de Vară“

Timp de o săptămână, voluntari din Marea Britanie şi Bacău au adus dansul şi cântecul în mijlocul copiilor.

Aproape 100 de copii din cartierul băcăuan Tache şi-au luat ieri la revedere de la „Şcoala de Vară”, un proiect organizat de Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău şi destinat copiilor defavorizaţi din mediul rural şi din cartierele sărace ale oraşului. După o săptămână în care au luat lecţii de limba engleză, au învăţat să picteze, să cânte şi să danseze, îndrumaţi fiind de şase voluntari de la FSC şi de la organizaţiile Cast şi Libra din Marea Britanie, copiii au ţinut să arate părinţilor, într-un cadru festiv, tot ce au învăţat la Şcoala de Vară.


Ne pare rău că s-a terminat săptămâna aşa de repede. A fost foarte frumos, mai ales că am învăţat şi câteva cuvinte în engleză de la voluntarii veniţi din Marea Britanie”, ne-a spus entuziasmat George Preoteasa, unul dintre beneficiarii proiectului. Un alt scop al „Şcolii de Vară“, mărturisit de către organizatori, a fost acela de a oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, alta decât clasicul „stat în faţa calculatorului” sau „bătutul mingii în spatele blocului”.


„Şcoala de Vară“
revine în august


Şi mai încântaţi de acţiune s-au dovedit a fi părinţii copiilor care, timp de o săptămână, peste cinci ore pe zi, nu şi-au mai pus problema că micuţii nu au unde să se joace sau că pierd timpul în faţa computerelor.
Mi-am lăsat copilul cu toată inima la Şcoala de Vară. Pentru noi este o alternativă mai bună decât să se joace la calculator. Mi-ar fi plăcut să existe şi o creşă de vară ca să îl pot lăsa şi pe celălalt copil al meu care este mai mic”, ne-a spus Sorina Prisecaru, mama unuia dintre beneficiari.


Reprezentanţii FSC promit însă că la mijlocul lunii august Şcoala de Vară îşi va redeschide porţile pentru o săptămână când este aşteptat un al grup de voluntari din Marea Britanie. „Pentru cei mai mulţi voluntari acest lucru este o provocare şi o experienţă de viaţă importantă, iar pentru copii reprezintă singura ocazie de a-şi petrece o săptămână de vacanţă jucându-se, distrându-se şi învăţând lucruri noi”, ne-a declarat Gabriel Măgurianu, coordonatorul proiectului.

Se pot înscrie toţi copiii

Chiar dacă proiectul este destinat în principal copiilor defavorizaţi din cartierul Tache, reprezentanţii FSC ne-au asigurat că la Şcoala de Vară este binevenit orice copil. Singura condiţie impusă de organizatori este aceea ca micuţii să aibă acordul părinţilor. Şcoala de Vară îşi va redeschide porţile pe 17 august, iar activităţile se vor desfăşura în incinta şcolii „Domniţa Maria“ din cartierul Tache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite