La grătar, doar cu sacoşa de mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii trebuie să se bazeze pe grătarele deja amenajate la Insula de Agrement şi în Parcul Gherăieşti. Pe dealul Măgura vor apărea în schimb noi munţi de gunoaie pentru că nu există amenajări, iar vizitatorii îşi pot face de cap nestingheriţi.

 „Sezonul mititeilor“ din acest an le rezervă câteva surprize amatorilor de picnicuri. Ei vor trebui să plece de acasă doar cu sacoşele de mâncare. Există două zone special amenajate pentru grătar, la Parcul Gherăieşti şi pe Insula de Agrement.


„Sunt montate şase grătare la Insula de Agrement şi opt la Parcul Gherăieşti. Este posibil ca ele să nu fie suficiente şi atunci vom permite oamenilor să vină cu grătarele lor, dar nu mai au voie să le monteze pe spaţiul verde“
, ne-a declarat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău.


Cei care ignoră aceste reguli şi-şi încing grătarul propriu, riscă să se „frigă“ cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Aceeaşi amendă o vor plăti şi dacă lasă în urma lor mormane de gunoaie.


Măgura, ţinutul vandalilor


Restricţiile de mai sus sunt valabile pe domeniul public, dar nu şi pe dealul Măgura, unde sunt proprietari particulari. Fiindcă nu este împrejmuită, zona este la discreţia celor care vor să-şi facă de cap cum poftesc.


Lipsa oricăror amenajări, dar şi a coşurilor de gunoi garantează faptul că dealul se va umple de gunoaie, ca-n anii trecuţi. „Nu am găsit soluţii pentru a stopa acest fenomen. Sunt terenuri care aparţin unor persoane fizice, nu sunt îngrădite şi atunci oamenii profită. Pentru mine este o mare bătaie de cap sezonul grătarelor“, ne-a declarat Alexandru Palade, primarul comunei Măgura.


O soluţie au angajaţii Gărzii de Mediu, care s-au săturat să dea amenzi proprietarilor. „Cei care au terenuri în zone propice grătarelor ar trebui să şi le îngrădească, să amenajeze nişte grătare, să pună pubele de gunoi şi să încaseze şi o taxă de acces. În acest mod pot face o afacere şi rezolvăm şi problema gunoaielor“, ne-a declarat Titi Secară, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite