Juniorii din Bacau, la concursul naţional de nataţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii se vor întrece în bazinul proaspăt renovat
Sportivii se vor întrece în bazinul proaspăt renovat

Bacăul găzduieşte astăzi şi mâine Concursul Naţional de Nataţie Juniori II, pentru copiii cu vârsta între 11 şi 15 ani. La start s-au aliniat 308 concurenţi de la 32 de cluburi din ţară.

Probele încep în fiecare zi la ora 10.00 şi se desfăşoară până la ora 17.00, cu o pauză între 12.00 şi 14.00. Bacăul este reprezentat de patru sportivi, trei fete şi un băiat, toţi legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv.

„E cel mai important concurs naţional pentru această categorie de vârstă. Am intrat în concurs cu Mihaela Dobirceanu, Cristina Coteanu, Ştefania Palade şi Cristian Bârgu“, a declarat Dragoş Furdu, antrenorul celor patru sportivi băcăuani. Deoarece bazinul olimpic din oraş a fost închis trei ani pentru renovare, sportivii băcăuani au plecat cu un handicap major în faţa celorlalţi concurenţi.

Conform clasamentului naţional, competitorii locali ocupă un onorabil loc 12 din 40 de cluburi din ţară. „Cei mai buni sportivi sunt de la Clubul Piteşti. Pe locul doi sunt cei de la Liceul „Emil Racoviţă“ din Bucureşti, iar pe locul trei înotătorii de la SSB Bucureşti. Ei se antrenează de cel puţin două ori pe zi, în timp ce sportivii noştri doar o singură dată pe zi pentru că bazinul se închide la ora 17.30“, a explicat Ovidiu Galeru, organizatorul competiţiei, motivele care au condus la o clasare a sportivilor băcăuani sub primele zece locuri.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite