Judeţul Bacău va fi „scanat“ de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacăul va avea, la finalul acestei săptămâni, o hartă a zonelor în care se găsesc cele mai multe deşeuri. Cartografierea zonelor va fi făcută sâmbătă şi duminică de o echipă de aproape 40 de voluntari ai Organizaţiei „Let’s Do It, Romania!“.

În următoarele două luni băcăuanii sunt invitaţi să completeze „harta gunoaielor“ cu alte puncte.

Întreaga desfăşurare de forţe are ca scop organizarea, pe 25 septembrie 2010, a Zilei Naţionale de Curăţenie. „Va fi o acţiune ce se va desfăşura la nivelul întregii ţări. Este un model ce a fost implementat cu succes în Estonia, Letonia şi Lituania şi sperăm ca România să nu se lase mai prejos“, a spus Dragoş Fânaru, reprezentantul „Let’s Do It, Romania!“ din Bacău.

O singură zi, un morman de deşeuri

Zonele cu deşeuri vor fi notate pe o hartă, iar cartografierea judeţului va avea şi rolul de a oferi date cu privire la logistica de care va fi nevoie pentru 25 septembrie.

„Am împărţit judeţul Bacău în 26 de zone. Vrem să aflăm ce fel de deşeuri sunt, de câţi saci menajeri, mănuşi şi tricouri vom avea nevoie, dar şi câţi voluntari trebuie să atragem în această campanie“, a declarat Gabriel Postolache, coordonatorul programului de cartografiere.

Chiar dacă identificarea zonelor va fi începută în acest weekend acţiunea va continua până în septembrie. Organizatorii campaniei ştiu deja care sunt spaţiile pline de deşeuri. „Zona dealului Măgura, unde băcăuanii obişnuiesc să iasă la grătar este cea mai murdară“, a mai spus Postolache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite