Bacău: Judecătorii continuă protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Judecătorii continuă protestele
Bacău: Judecătorii continuă protestele

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Judecătoria din Bacău a hotărât, în unanimitate, că protestele începute la data de 1 septembrie vor continua şi în săptămânile următoare.

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Judecătoria din Bacău a hotărât, în unanimitate, că protestele începute la data de 1 septembrie vor continua şi în săptămânile următoare. Magistraţii au luat această decizie deoarece întâlnirile care au avut loc cu parlamentarii şi ministrul Justiţiei nu au dus la niciun rezultat. În consecinţă, ei au mai decis ca, la data de 5 octombrie, Adunarea Generală a Judecătorilor să se reunească în şedinţă pentru a analiza eventualele progrese.

„Magistraţii solicită elaborarea Pactului Naţional pentru Justiţie pentru consolidarea sistemului judiciar, respectarea hotărârilor lor de către orice autoritate şi instituţie, finanţarea corespunzătoare a serviciilor prestate de aceştia şi ocuparea locurilor vacante din Justiţie“, ne-a declarat Simona Panfil, purtător de cuvânt la Judecătoria din Bacău. Ca urmare a acestei hotărâri, în perioada cuprinsă între 21 septembrie şi 5 octombrie 2009 se vor soluţiona doar cauzele declarate de lege urgente, restul fiind amânate.

La arhiva instanţei se menţine programul cu publicul între orele 11.00-12.00 şi 13.00-14.00, unde se vor primi doar cereri. Personalul va elibera doar certificatele din dosarele urgente. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite