Bacău: Jucăriile se vând foarte bine în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Jucăriile se vând foarte bine în vacanţă
Bacău: Jucăriile se vând foarte bine în vacanţă

Încasările comercianţilor au crescut cu 25% în ultima lună

Cele mai căutate sunt jucăriile inspirate din desenele animate şi jocuri precum Rummy şi Monopoly.

 Vânzătorii de la magazinele de jucării din Bacău nu-şi văd capul de treabă în această perioadă. Comercianţii se bucură că în ciuda crizei şi-au mărit cifra de afaceri datorită vacanţei elevilor. Astfel, de pe 15 iunie vânzările au crescut în medie cu 25%, iar micii întreprinzători se aşteaptă ca până la sfârşitul lunii august ca acest procent să se dubleze.


„Vânzările de jucării merg foarte bine. Tot mai mulţi părinţi vin pentru a le lua diferite cadouri celor mici, fie pentru a-i ţine ocupaţi pe timpul vacanţei, fie pentru a le răsplăti notele bune obţinute în anul şcolar care tocmai s-a încheiat”, ne-a explicat Maria Ionaşcu, vânzătoare.


Administratorii magazinelor spun că cele mai bine vândute jucării sunt cele inspirate de persoanajele desenelor animate. „Cele mai căutate jucării de băieţi sunt cele de tip Bakugan. Personajele din filmele de desenele animate fac furori printre cei mici. Fetiţele caută în schimb păpuşi Hannah Montana. Şi jucăriile de pluş se dau foarte bine”, a spus Lucica Creţu, administratorul unui magazin de jucării. La fel de bine vândute sunt şi puzzle-urile şi jocul de scrabble.

Copiii nu se uită la preţuri


Cele mai atractive produse din magazinele de jucării sunt şi cele mai scumpe. „Copiii le cer părinţilor să le ia jucăriile pe care le văd în reclamele de la televizor”, a afirmat Delia Mardare, comerciant. Deşi cheltuiesc mulţi bani, adulţii preferă să le ia copiilor jucării care să nu le pună în pericol sănătatea. „Sunt de acord să plătesc o sumă mai mare pentru o jucărie, dar vreau ca aceasta să-i fie şi utilă celui mic, să-l înveţe ceva”, a precizat Cristi Iacob, băcăuan.

Cât costă jucăriile

O  jucărie Bakugan se vinde pentru 39 de lei, o păpuşă Hannah Montana costă 150 de lei şi o singură piesă dintr-un trenuleţ Thomas ajunge la 50 de lei. Preţul unei maşinuţe cu telecomandă este de 50 de lei, iar un joc Monopoly se vinde cu 145 de lei. O orgă electronică de jucărie costă 80 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite