Joburi europene pentru băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puțin de opt țări din Uniunea Europeană au avansat oferte de lucru pentru băcăuanii aflați în căutarea unui serviciu. Agenția Județeană de Șomaj Bacău, prin compartimentul pentru plasarea forței de muncă în străinătate face recrutări pentru aproape 120 de posturi, din diferite domenii de activitate.

Dacă până acum cei mai căutați erau muncitorii necalificați, dispuși la muncă grea și în condiții dificile, de această dată străinii le oferă șansa și celor mai instruiți să profeseze alături de specialiști din țara lor.

„În Germania sunt zece posturi de asistent medical și două de medic oftalmolog. Polonia caută 13 doctoranzi dispuși să facă cercetare în biochimie. Pentru acestea CV-urile se depun până la începutul lunii septembrie", ne-a declarat Daniela Balan, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău.

Dispuși să facă experimente pe șoareci

Aceștia din urmă trebuie să aibă curs complet în biochimie, biologie moleculară și celulară și să fie dispuși să lucreze cu șoareci. Și Spania caută 20 de ingineri în electronică care să aibă între 2 și 7 ani de experiență în proiectarea de piese auto.

Străinii nu vor doar băcăuani cu studii superioare și pun la bătaie alte 70 de posturi pentru muncitori forestieri (drujbiști) și stagiari în ferme de creșterea porcilor. „Cei interesați trebuie să depună un CV în limba engleză la compartimentul Eures din cadrul agenției noastre în termenul prevăzut în ofertă", a mai spus Balan.

Pentru aceste posturi pot aplica și cei circa 15.000 de șomeri aflați în prezent în evidențele AJOFM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite