Îşi plătesc facturile cu voucherele „Rabla“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanul Constantin Popa se bucură că a scăpat de plata impozitelor la rablă
Băcăuanul Constantin Popa se bucură că a scăpat de plata impozitelor la rablă

Într-o săptămână s-au vândut aproape jumătate din cele 100 de vouchere repartizate Bacăului. Numărul acestora poate fi suplimentat.

 Cele mai multe dintre cupoanele de 3.800 de lei, oferite de stat pentru maşinile vechi aduse la casat, sunt întrebuinţate în alte scopuri decât pentru cumpărarea unui autoturism nou. Vasile Ghioc are 64 de ani, este pensionar şi are o Dacie pe care nu a mai pornit-o de câţiva ani. El speră să vândă cuponul valoric cu un preţ cât mai bun şi să-şi achite o parte din datoria la întreţinere.


„Am auzit că se vând cu 1.500 de lei, dar cred că îl dau şi cu 1.000-1.200 de lei. Îmi achit întreţinerea cu banii ăştia“, a declarat pensionarul. În plus, cei care predau rabla şi primesc voucherul spun că realizează o economie şi prin faptul că radiază maşina din acte şi nu mai plătesc impozit. „Este o soluţie bună. Eu iau voucherul şi îl dau fiului meu, că vrea să-şi ia maşină nouă, dar mă bucur că am scăpat de taxe şi impozite, că le plăteam degeaba în ultimul timp“, a spus Constantin Popa, fost proprietar de Dacie veche.


REMAT a distribuit săptămâna aceasta aproape jumătate din stocul de 100 de vouchere primite pentru Bacău. „Când ajungem la 80 de tichete distribuite, solicităm încă 100 de la Bucureşti. Avem capacitatea de prelucrare a maşinilor aduse. Totul se desfăşoară rapid, fără probleme“, a precizat Bogdan Dimitriu, directorul comercial al REMAT SA Bacău.


Dosar de acte


Proprietarii de rable trebuie să urmeze un traseu mai complicat pentru a intra în posesia celor patru documente care pot fi vândute sau folosite la achiziţionarea unei maşini noi: voucherul şi copiile după certificatul de înmatriculare, certificatul de distrugere şi cel de radiere.
„Am primit certificatul de distrugere şi cuponul valoric, iar acum trebuie să radiez maşina, să-mi fac copii legalizate după documente la notar şi să mă duc la dealer ca să-mi cumpăr maşină nouă“, spune Constantin Andone, unul din primii băcăuani care şi-au casat maşina în cadrul noului program.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite