Bacău: Portret/Radu Cotfas: Îşi împarte viaţa între rock şi teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Portret/Radu Cotfas: Îşi împarte viaţa între rock şi teatru
Bacău: Portret/Radu Cotfas: Îşi împarte viaţa între rock şi teatru

Chitarist, cântăreţ şi compozitor în trupa de rock „Kumba“, băcăuanul visează să scoată un album şi să devină actor.

Pentru majoritatea elevilor, copilăria înseamnă jocuri, prieteni, parcuri de distracţii, dar pentru  Radu, ea a însemnat în primul rând muzică. Ritmurile muzicii l-au încântat de mic iar părinţii săi l-au ajutat să-şi perfecţioneze talentul.
„Părinţii mei au observat că am un real talent şi m-au înscris la cursurile de canto organizate la Casa de Cultură. La zece ani, aveam deja o activitate muzicală intensă. Mergeam săptămânal la spectacole şi luam şi cursuri de chitară“, ne-a povestit tânărul.

A câştigat primul premiu la „Micul Prinţ“

De-a lungul timpului, Radu şi-a îndreptat toată energia spre muzică. Cursurile pe care le-a urmat în copilărie l-au ajutat să câştige numeroase trofee pe la festivalurile judeţene şi naţionale.

„M-am situat de foarte multe ori pe primul loc la concursurile la care am participat. Am câştigat premiul I la Festivalul de muzică «Micul prinţ» sau la tradiţionalul concurs «Constelaţii Dunărene» de la Galaţi. De asemenea, am participat şi la Preuniversitaria pe toată zona Moldova şi am câştigat tot locul I“, a mai spus Radu. Rockul l-a atras din adolescenţă. În prezent, cântă la chitară în formaţia sa de muzică rock „Kumba“ alături de alţi doi membri. „Cu noua mea trupă am reuşit să ne impunem pe plan local. Am avut concerte la balurile bobocilor, dar şi în deschiderea unor evenimente: «Promenada Mall» şi Festivalul Motoriştilor Bicaz. Deşi la început am cântat cover-uri, noi am evoluat şi am ajuns să cântăm compoziţii proprii“. 

Trupa „Kumba“ a înregistrat mai multe melodii pe care urmează să le lanseze pe piaţă în primul lor album. „Le vom lansa probabil în vara anului viitor. Melodiile înregistrate au fost apreciate chiar de Adrian Despot, solistul formaţiei «Viţa de vie». A spus că sună interesant ceea ce am realizat“.

Muzician apreciat, actor în devenire

Pe viitor, tânărul nu vrea să renunţe la muzică, ba chiar  vrea să devină şi actor. „Vreau să mă apuc să studiez şi teatrul. E o altă pasiune a mea. Sunt talentat şi ar fi păcat să nu încerc“, a adăugat acesta.

Tânărul a participat la festivaluri de teatru şi a câştigat chiar trofeul pentru „Cel mai expresiv actor“, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru „T4T“ de la Timişoara. Radu susţine că atât teatrul, cât şi muzica pe care o cântă sau o compune îl fac să se simtă mulţumit. „Voi continua să cânt şi să joc teatru. E ceea ce-mi place şi mă face să mă simt împlinit“, a spus tânărul.

profil
născut. 19 august 1987, Bacău.
studii. Student în anul III la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“, Iaşi.
familie. Locuieşte cu părinţii, are o soră.

întrebări şi răspunsuri
Te-ai simţit vreodată descurajat?
Da. De foarte multe ori. Dar nu m-am lăsat intimidat  prea mult de obstacole. Încerc să îmi adun optimistul şi să conving oamenii să mă placă.  
Ce spun prietenii tăi despre muzica voastră?
Prietenii îmi sunt mereu alături, ne ascultă melodiile şi sunt mândri de ceea ce fac.

ce-i place: Îi place foarte mult să cânte la chitară şi melodiile formaţiei „Viţa de vie“. De asemenea, în timpul liber nu scapă ocazia de a citi.

 ce nu-i place: Radu nu agreează formaţiile rock din zilele noastre, deoarece crede că melodiile scoase pe piaţă sunt mult prea comerciale pentru acest gen muzical.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite