Irina Jianu a fost arestată în această dimineaţă şi încarcerată la Penitenciarul Bacău. Poliţiştii au căutat-o mai multe ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Jianu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare FOTO: ARHIVĂ
Irina Jianu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare FOTO: ARHIVĂ

Fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii din vremea Guvernului Năstase are de ispăşit şase ani de închisoare, fiind găsită vinovată în "dosarul Trofeul Calităţii".

Irina Jianu (60 de ani) a fost arestată de poliţişti astăzi dimineaţă, 21 iunie, de la reşedinţa din comuna băcăuană Mărgineni. A fost condusă la temporar în arestul Poliţiei Bacău.

De acolo, urmează să ajungă la Penitenciarul Bacău. Potrivit poliţiştilor, Irina Jianu nu s-a împotrivit arestării. "Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele Irinei Jianu, iar aceasta a fost ridicată şi condusă la Penitenciarul Bacău. Ulterior, aceasta a fost transferată în arestul IPJ Bacău, iar în momentul primirii mandatului original de arestare persoana în cauză se va întoarce în Penitenciarul Bacău", a declarat inspectorul Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la IPJ Bacău.

Cu toate acestea, poliţiştii au încearcat încă de aseară, imediat după emiterea mandatului de arestare, s-o găsească pe Irina Jianu. După ce-au căutat-o la mai multe reşedinţe din Bacău, au găsit-o în cele din urmă la o casă din comuna Mărgineni. Poliţiştii au cerut chiar un mandat de urmărire naţională, cu puţin timp înainte s-o găsească, dar documentul n-a mai fost eliberat.

Irina Jianu, condamnată la pușcărie în "dosarul Zambaccian"

În dosarul "Trofeul Calităţii", Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an. Principala vină a Irinei Jianu este "abuz în serviciu în formă continuată".

Intră pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite