Ioan Măric expune în foaierul Senatului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Măric va expune in foaierul Senatului României
Ioan Măric va expune in foaierul Senatului României

Pictorul naiv băcăuan Ioan Măric va expune luni, 28 noiembrie, peste 150 de lucrări în foaierul Senatului României. Bădița  vine cu picturi noi, care simbolizează viața satului românesc, trăirile și obiceiurile țăranilor.

Noile tablouri semnate Ioan Măric  vor putea fi văzute în trei expoziții distincte. „Vernisajul va avea loc la ora 15 și sunt invitați să participe critici și alte personalități din lumea artei. După expoziția de la Senat, tablourile mele vor ajunge la „Muzeul Țăranului Român", în perioada 2-4 decembrie, de Sfântul Neculai". Aici vor fi tablouri ale pictorilor din toată țara”, a spus artistul.

Tabourile se vor întoarce în Bacău, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), unde pe 8 noiembrie va avea  o altă expoziție.

Ioan Măric are până acum peste 130 de expoziții personale și sute de participări la expoziții din țară și străinătate. A primit aprecieri pe toate continentele. Tablourile au ajuns în țările din America Latină, SUA, până în Rusia sau Japonia. Pentru meritele lui, Bădița a primit de trei ori titlul de cetățean de onoare, din partea Județului și Municipiului Bacău dar și a comunei natale Mărgineni. Este membru al Academiei Artelor Tradiționale din România dar și al unor asociații ale artiștilor plastici din Europa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite