Investiţii de 22,5 milioane de euro în comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar nouă comune din judeţul Bacău, din cele 55 care au solicitat bani  pentru dezvoltarea şi renovarea satelor, au primit avizul favorabil din partea Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Dosarele au fost depuse în sesiunea 15 iunie-31 iulie 2009, iar rezultatele nu i-au făcut fericiţi decât pe anumiţi primari din judeţ. Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDDRP) Bacău se situează în prima jumătate a clasamentului întocmit la nivelul întregii ţări, cele nouă comune primind în total peste 22,5 milioane de euro.


Conform angajamentelor asumate, Primăriile vor trebui să folosească banii doar pentru anumite investiţii şi proiecte. Cele mai importante sunt asfaltările de drumuri, construirea de cămine culturale sau grădiniţe, dar şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.


Succesul nu este garantat


Ionică Câdă, primar al comunei Măgireşti, se numără printre puţinii edili care au reuşit să treacă de expertiza FEADR. Are de primit 2,5 milioane de euro, dar şi de dat 500.000 de euro, contribuţia pe care Primăria trebuie să o aducă în cadrul proiectului.


„Vor fi reparate şi dotate trei cămine culturale şi va fi construit un azil pentru bătrâni cu 20 de locuri. Nu am găsit încă sursa de finanţare pentru contribuţia noastră. Sperăm să fim ajutaţi de Consiliul Judeţean sau de bănci“, ne-a spus Ionică Câdă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite