Bacău: Internetul fără fir este inclus în meniul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Internetul fără fir este inclus în meniul zilei
Bacău: Internetul fără fir este inclus în meniul zilei

Băcăuanii cu laptop sunt clienţi fideli ai barurilor din oraş

Pentru a avea internet în localuri şi pentru a-şi fideliza clienţii, patronii investesc în jur de 100 de euro.

Cei mai mulţi patroni de baruri din oraş s-au abonat pentru servicii de Internet „fără fir" cu scopul de a-şi fideliza clienţii. Măsura a avut rezultatul scontat deoarece un număr tot mai mare de băcăuani preferă barurile sau terasele unde, pe lângă meniul zilei, pot accesa gratuit internetul pe laptopuri.

Aceştia sunt de obicei adolescenţi pasionaţi de jocuri online sau tineri dornici să comunice virtual cu prietenii. „De când au introdus internetul «fără fir» în baruri eu sunt foarte mulţumit. Cred că toţi patronii de restaurante ar trebui să asigure astfel de servicii", a spus Alexandru Ghiurcă, un băcăuan. Tinerii nu sunt singurii care se bucură de astfel de facilităţi, întrucât nu de puţine ori, printre aceştia se numără şi diferiţi angajaţi la firmele din oraş care obişnuiesc să se pună la curent cu ultimele ştiri.

Nu există o medie de vârstă a celor care vin în barul nostru cu laptopul. De la oameni de afaceri până la adolescenţi, toţi se bucură de o cafea sau un suc, conectaţi la internet gratuit", ne-a spus Ionuţ Solomon, barman. Patronii localurilor care furnizează astfel de servicii clienţilor, spun că investiţia nu este mare.

Lunar plătim în jur de 100 de euro pentru ca în perimetrul barului oricine să aibă acces la internet gratuit fără cablu. La aceşti bani se adaugă şi facturile la curent. Nu este mult, dacă avem consumaţie mare din partea clienţilor", ne-a spus Matei Mihăescu, manager la o cafenea din oraş.

Din păcate, patronii barurilor spun că nu întotdeauna au profit de pe urma acestor servicii. Ei afirmă că nu de puţine ori clienţii stau la mese şi câte trei ore fără să consume mai mult decât un suc şi o cafea. „Sunt mulţi tineri care vin şi stau în faţa calculatorului ore în şir cu un singur suc în faţă. Din acest motiv, seara, când localul se aglomerează de persoane, am restricţionat accesul la internet. Nu ne permitem să ţinem mesele ocupate multă vreme", a explicat Andrei Lungu, administratorul unui alt bar din oraş.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite