Bacău: Interfoanele blocurilor sunt vandalizate peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda zecilor de cazuri, poliţiştii nu au reuşit să prindă până în prezent niciun făptaş

Locatarii blocurilor sunt forţaţi să scoată din buzunar aproape 200 de lei de familie pentru a înlocui dispozitivele sistemului de siguranţă.

Zeci de locatari ai blocurilor din Bacău sunt nemulţumiţi pentru că interfoanele blocurile în care locuiesc le sunt distruse peste noapte. Dispozitivele sunt găsite sparte, îndoite, fără butoane sau cu un sistem de acces defect. Mai mult, unii dintre ei, înainte de a le fi distrus sistemul care asigură accesul în bloc, sunt terorizaţi de către făptaşi.


Mă trezeam la două noaptea că-mi suna interfonul din apartament încontinuu. Cineva introducea un băţ la butonul care făcea legătura cu locuinţa mea şi până nu coboram de la etajul patru să scot acel obiect nu se oprea soneria“, ne-a spus Nicolaie Pavliuc, un băcăuan care locuieşte pe strada Ştefan cel Mare şi care, în prezent, are la bloc un interfon care a fost distrus.


Pentru că vor linişte pe casa scării, curăţenie şi limitarea accesului în imobil, unii locatari au hotărât să schimbe dispozitivele stricate, dar întâmpină greutăţi. „În scară pot intra oricând tot felul de persoane dubioase, care pot să fure din apartamente sau să facă mizerie. Am decis să schimbăm interfonul, însă ne costă 195 de lei de familie şi unora nu le convine“, a zis Valentin Mihoc, şeful unei scări de bloc de pe strada Iosif Cocea.

Reprezentanţii firmelor de interfoane sunt indignaţi de acest fenomen, dar totuşi optimişti în privinţa vânzărilor, întrucât încheie contracte noi. „Este concurenţă pe piaţa interfoanelor, iar astfel de fapte ne dau de lucru. Am înlocuit cinci interfoane în ultimele două luni. Totuşi, nu e normal ce se întâmplă, iar poliţia ar trebui să ia măsuri“, a explicat Florin Ştefaniu, angajat al unei firme băcăuane care se ocupă cu amenajarea interfoanelor.


Locatarii nu reclamă


La Inspectoratul de Poliţie Bacău nu s-au primit sesizări din partea băcăuanilor cărora le-au fost distruse sistemele de acces în blocuri. „Oamenii cred că preferă să schimbe întregul sistem, decât să reclame la noi ce s-a întămplat. Nu este deloc în avantajul lor pentru că făptaşul scapă fără să fie pedepsit şi oamenii plătesc“, ne-a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.


Nici lucrătorii din cadrul Poliţiei Primăriei nu au descoperit persoane care vandalizează astfel de aparate. „Se pare că cei care săvârşesc astfel de fapte ştiu să se ferească de ochii poliţiei. Dacă unul dintre angajaţii noştri va fi martorul unei astfel de întâmplări, va trata cazul cu seriozitate şi-l va preda mai departe secţiei de poliţie“, a zis Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite