Insula de Agrement îşi schimbă faţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar trebui să arate Insula la sfârşitul anului 2011
Aşa ar trebui să arate Insula la sfârşitul anului 2011

 Insula de Agrement din Bacău, unul dintre locurile preferate de relaxare ale localnicilor, va trece printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

Lucrările, în valoare de 45 de milioane de lei, vor fi realizate atât din fonduri europene, cât şi cu bani de la bugetul local. „Ne propunem reabilitarea unui obiectiv care nu a beneficiat de investiţii majore în ultimii 20 de ani“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Proiectul, care a fost depus pentru finanţare la Agenţia Regională Nord- Est, urmăreşte transformarea Insulei într-un obiectiv turistic. Aici ar urma să fie amenajate un Aquapark, un skate-park, un spaţiu de joacă pentru copii, plajă de nisip şi terenuri sportive multifuncţionale.

Pe Insulă vor mai fi construite un mic amfiteatru în aer liber, o bibliotecă cu ceainărie, o seră pentru plante, un patinoar şi cafenele. Tot aici ar urma să fie amenajată şi o parcare supraetajată cu 65 de locuri. Lucrările vor începe în acest an şi ar trebui terminate până la sfârşitul lui 2011.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite