Bacau: Instanţele din întreaga Moldovă, în colaps financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerile instanţelor au făcut cereri la Ministerul de Justiţie pentru a primi subvenţii care să le acopere cheltuielile

Judecătoriile, tribunalele şi curţile de apel din Moldova au ajuns la fundul sacului. O parte din instanţele de judecată din nord-estul ţării nu mai au bani nici măcar pentru plata utilităţilor. Curtea de Apel Suceava, în circumcripţia căreia intră Tribunalul Suceava şi cel din Botoşani, împreună cu judecătoriile au acumulat până la data de 10 iunie datorii în valoare 867.384 de lei. Instanţele au rămas în urmă cu plata furnizorilor de energie termică, apă curentă, internet şi cablu. La acestea se adaugă şi imposibilitatea plăţii produselor de papetărie achiziţionate, materialelor de curăţat şi a pieselor de schimb. 

Sute de mii de lei restanţe la Poştă

„Aceste facturi nu se pot achita în acest moment. Deocamdată putem funcţiona, văd că încă nu ni s-a tăiat curentul”, a spus Rodica Neagu Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava. Nici Palatul de Justiţie din Iaşi nu are o situaţie mai bună. Instanţele din judeţ nu au reuşit să achite expertizele medico- legale şi nu au avut bani  nici măcar pentru hârtie sau coperţile de dosare. „Avem probleme şi cu plata chiriei. Pentru spaţiul unde funcţionează Secţia Civilă a Judecătoriei nu s-a mai plătit chiria din luna ianuarie, iar pentru cel de la Secţia Penală, din luna martie. Există riscul să fim şi evacuaţi”, a declarat judecător Radu Tărniceriu, preşedintele Tribunalului Iaşi. La Bacău instanţele din judeţ au de achitat furnizorilor  aproape un milion de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite