Inspectorii de muncă, transformați în polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău verifică societățile comerciale care au solicitat șomaj tehnic, în baza Ordonanței 4 din 5 februarie 2010. Inspectorii de muncă vor să vadă dacă angajatorii respectă condițiile ordonanței sau vor doar să eludeze legea.

De la începutul lunii februarie, când s-a prelungit șomajul tehnic și pentru anul 2010, și până în prezent, zece societăți comerciale au depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău proiecte pentru a beneficia de această măsură de protecție.

Agenții economici, înregistrați la ITM, au trimis în șomaj tehnic 1128 de salariați, cei mai mulți, respectiv 651, sunt de la Rafo, care au plecat acasa de la 1 martie, pentru o perioadă de trei luni.

Lucrurile nu sunt, însă, la fel de clare cu celelalte firme, iar inspectorii de muncă verifică dacă cei care au solicitat șomajul tehnic au suspendat contractele de muncă doar pe hârtie.

Aceștia vor să vadă dacă nu cumva ei își desfașoară activitatea ca până acum și se folosesc de ordonanța pentru a nu mai plăti darile către stat.

"Șomajul tehnic a vrut să fie o măsură de protecție pentru firmele aflate în dificultate. Unele firme ne-au ridicat suspiciuni și de aceea am demarat o serie de controale pentru a vedea dacă chiar au nevoie de această măsură sau se folosesc de ea pentru a nu mai plăti la stat", ne-a declarat Cristian Cucuian, directorul ITM Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite