Bacău: Cursuri de pregătire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Cursuri de pregătire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență
Bacău: Cursuri de pregătire la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Programul de pregătire a specialiștilor compartimentelor de prevenire din serviciile voluntare pentru situații de urgență se va finaliza pe data de 28 august.

Începând de ieri și până pe 28 august la sediul II al al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (IJSU) se desfăşoară „Programul de pregătire a specialiştilor compartimentelor de prevenire din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă”.

Temele sunt susţinute de către personalul din cadrul Inspectoratului, precum şi de invitaţi din partea Comisariatului Judeţean Bacău al Gărzii Naționale de Mediu şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău.

Organizarea acestui curs a permis reunirea specialiştilor de prevenire din diferite colţuri ale judeţului, ocazie cu care vor fi discutate probleme de interes comun, precum și modalitatea de accesare a unor fonduri structurale pentru situaţii de urgenţă, necesare dotării cu autospeciale de intervenţie şi accesoriile aferente”, ne-a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt în Cadrul IJSU Bacău.

De asemenea, se are în vedere angrenarea membrilor compartimentelor de prevenire din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă în activităţi de acordare a asistenţei tehnice şi educaţie antiincendiu a populaţiei, organizării, alarmării şi mobilizării acesteia, pentru intervenţia încă din primele momente pentru limitarea pierderii de vieţi omeneşti şi a pagubelor materiale.

Pregătirea teoretică pe care participanţii o dobândesc la acest curs va fi concretizată în activităţi practice executate la Biserica ortodoxă „Sf. Ioan Botezătorul“ şi Casa Memorială „George Bacovia“ din municipiul Bacău, finalizându-se prin completarea notelor şi carnetelor de control. Instruirea se va încheia cu o verificare scrisă a cunoştinţelor dobândite, fiecărui participant eliberându-i-se o adeverinţă de participare”,  a mai declarat Andrei Grecu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite