Îngerul păzitor de la Ambulanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Chiriac a sfidat moartea şi a readus la viaţă patru oameni, care erau cât pe ce să moară intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Familia Dâncă din comuna Luizi Călugăra a scăpat ca prin urechile acului de moarte, în prima zi de Crăciun. O fetiţa de şase ani, tatăl, mama şi bunicul ei au fost la un pas de tragedie după ce au inhalat monoxid de carbon.

Chiar în noaptea de Ajun, oamenii au rămas fără curent electric acasă. Pentru a rezolva problema, au apelat la un generator electric, ce funcţiona pe bază de combustibil. Din păcate, noxele degajate de acesta era cât pe ce să-i omoare.

Copila a alarmat o vecină

Oamenii au căzut ca seceraţi după ce au uitat să lase deschise geamurile. Singura care a avut putere să strige după ajutor a fost micuţa de şase ani, care se afla într-o altă cameră. Copila a fost auzită de o vecină care a sunat imediat la 112. Salvarea celor patru oameni a venit în ultimul moment de la şoferul ambulanţei.

„Am intrat în casă fără să mă gândesc că s-ar putea ca viaţa mea să fie în pericol. Prima dată am găsit fetiţa care era conştientă, ea fiind într-o cameră unde noxele nu au pătruns prea tare. celelalte persoane erau într-o altă cameră, în stare de inconştienţă“, îşi aminteşte şoferul Victor Chiriac.

„Mi-am făcut doar meseria“

Bărbatul nu a stat foarte mult pe gânduri şi, cu ajutorul unor vecini, a scos victimele din casă. Nu s-a gândit nicio clipă că noxele i-ar fi putut pune viaţa în pericol, cu atât mai mult cu cât nu avea la el echipamentul de protecţie. „Mi-am făcut doar meseria. Tot timpul am avut în gând doar cum să fac să le salvez viaţa. Am acţionat ca un robot“, ne-a mai spus Chiriac.

 „Fetiţa a fost internată la Pediatrie şi e în stare bună. Cei trei adulţi sunt la Spitalul Judeţean şi şi-au revenit din şoc. Nu mai sunt în pericol şi sperăm să fie externaţi în maximum trei zile“, ne-a declarat Natalia Jicmon, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite