Încăierare între avocați după moartea lui Dinu Damaschin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Botomei
Vasile Botomei

Apele nu se liniștesc deloc după moartea interlopului băcăuan Dinu Damaschin. Vasile Botomei, cel care a devenit cunoscut după ce în 2004 și-a înființat propriul barou, sare la gâtul lui Petru Ivașcu, fostul apărător al lui Dinu Damaschin.

Botomei cere "excluderea lui Ivașcu din profesia de avocat" și plata unor despăgubiri familiei Damaschin.

El îl acuză pe Ivașcu într-un comunicat oficial, de faptul că și-a neglijat clientul și că nu a cerut instanței anchetarea sa în stare de libertate pe motiv că era bolnav. "Am identificat vinovatul în decesul cetățeanului Dinu Damaschin! Timp de 57 de zile, avocatul nu a redactat o cerere de eliberare din arest pe motive medicale", afirmă cu convingere Botomei.

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Gabor, a murit la proces după două luni de greva foamei UPDATE

"Avocatul trebuie să răspundă pentru malpraxis cu obligația de a plăti despăgubiri civile pentru familia decedatului și, mai mult decât atât, cu excluderea din profesia de avocat, ca sancțiune ce trebuie aplicată de Comisia de disciplină de la Baroul Bacau", a mai spus Vasile Botomei.

Botomei încurcă avocații

Botomei uită, în schimb, că Ivașcu nu mai era avocatul lui Dinu Damschin de aproape o lună. Află de la ziariștii "Adevărul" acest lucru și numele noii avocate din oficiu - Beatrice Palade. "În cazul acesta, și distinsa doamnă Palade trebuie exclusă din profesia de avocat", sare Botomei rapid și la gâtul noii avocate. "Ambii trebuie excluși din meseria de avocați! Doi avocați care nu și-au făcut treaba. Damaschin a fost un apărător al drepturilor omului. Aș fi vrut să-l apăr eu!", a afirmat cu tărie Botomei.

Dinu Damaschin: „Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României“

Ivașcu, complet uluit

Avocatul Ivașcu afirmă ca Damaschin vorbea monosilabic

Avocatul Petru Ivașcu (foto) nu înțelege reacția dură a lui Botomei vizavi de el. Se consideră nevinovat și pare amuzat de comunicatul scris de Botomei. "Eu am reziliat contractul cu Dinu deoarece nu mă asculta și considera că greva foamei este cea mai bună formă de protest. I-am zis de atâtea ori și ne apucăm să demontăm acuzațiile procurorilor DIICOT și să terminăm cu greva foamei, că nu rezolvă nimic. Asta am zis-o de atâtea ori! Acum o lună, când încă îl mai apăram pe Dinu, era sănătos, nu avea probleme. Ca avocat am făcut tot ceea ce trebuia să fac! Ce l-a apucat pe Botomei, nu înțeleg deloc", a declarat avocatul Ivașcu.

Medicii legişti: „Damaschin nu a făcut greva foamei!”

Avocata Palade: "Eu am fost avocata lui Damaschin doar pentru o zi"

Beatrice Palade

Beatrice Palade (foto), avocata care a nimerit fără să vrea în scandal, afirmă că a fost desemnată să-l apere pe Damaschin doar pentru o zi, adică doar la ultimul termen. Nici ea nu înțelege reacția lui Botomei, picată ca din senin. "Am fost desemnată doar pentru acea zi și apoi urma ca familia să angajeze un avocat ales. Chiar dacă eu făceam acea cerere de eliberare sub control judiciar, de care zice Botomei, nici nu avea când să fie acceptată de instanță, deoarece era recursul la care a și murit. Și-apoi, instanța nici măcar nu dispusese așa ceva", a afirmat avocata Palade.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla alte detalii despre acest caz.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite